Velkolepé turné Pražského výběru startuje už 9. listopadu

07.11.2012 10:37 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Pražský výběr
© Supraphon
Šestileté čekání na návrat legendární rockové kapely na koncertní pódia končí! První koncert turné Pražský výběr 2012 se odehraje v pražské Tipsport Areně už tento pátek - 9. listopadu. Po intenzivním zkoušení jsou na řadě generálky a finální doladění dramaturgie více než dvouhodinové show. "Všichni v kapele jsme pozitivně naladěni, těšíme se na koncerty a na diváky. Souvisí s tím ale i určitá míra odpovědnosti a pokory, protože například pražský koncert je až na pár posledních desítek míst vyprodaný. Budeme se snažit dostat z nás všech to nejlepší...," slibuje Michael Kocáb. Po Praze budou následovat koncerty v Ostravě, Brně a Pardubicích.

Jak příznivci Pražského výběru už dobře vědí, nebude chybět nikdo z původní sestavy z dob největší slávy kapely. Zpěváka a klávesistu Michaela Kocába, kytaristu Michala Pavlíčka a baskytaristu Viléma Čoka budou jistit hned dva bubeníci - Klaudius Kryšpín a Jiří Hrubeš. Podle nejnovějších zákulisních informací by se koncertů coby hosté měli zúčastnit Jiří Tomek a s největší pravděpodobností také Ondřej Soukup, jedni z prvních členů Pražského výběru.

A to zdaleka nebude jediné příjemné překvapení! Návštěvníci koncertů uslyší všechny písničky z kultovního alba "Straka v hrsti" a druhé desky "Výběr" (která ovšem, díky zákazu debutové "Straky v hrsti", vyšla jako první) ve stejném pořadí a aranžích jako na deskách. Některé skladby jako například "Bangabasava" nebo "Nádraží" přitom zazní v live provedení vůbec poprvé. Bubeníci Jiří Hrubeš a Klaudius Kryšpín se budou na pódiu střídat, ale zahrají i společně. Kapela má v zásobě několik exkluzivních přídavků, ale i legendární hity, které nepocházejí ze dvou výše zmíněných alb, třeba "Olda je přítel můj", "Komu se nelení tomu se ženění" a další.

Turné Pražský výběr 2012 slibuje nejen mimořádný hudební, ale i vizuální zážitek. Součástí šestadvacet metrů široké scény je molo zabíhající mezi diváky a především výkonná špičková zvuková aparatura a rozsáhlý světelný park. Připravena je řada speciálních efektů a překvapení, z nichž některé vymysleli přímo členové skupiny. Vstupenky na turné Pražský výběr 2012 jsou v prodeji v síti Ticket Art, na portále Ticketportal a v prodejnách sítě Bontonland v cenách od 390 do 590 Kč.

Termíny koncertů:

09.11. - 19:00 - Praha, Tipsport Arena
13.11. - 19:00 - Ostrava, hala Sareza
21.11. - 19:00 - Brno, Kajot Arena
24.11. - 19:00 - Pardubice, ČEZ Aréna


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY