Místo Thundercata předskočí Flying Lotusovi jeho chráněnec Lapalux

04.11.2012 10:44 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Lapalux
© stimul-festival.cz
Organizátoři Radio Wave Stimul festivalu upravují line-up posledního večera 14. listopadu v pražské MeetFactory. Původně ohlášený americký hudebník Thundercat zrušil svou účast. Učinil tak i v dalších zastávkách turné, kde měl s Flying Lotusem vystupovat. Organizátoři proto sáhli po náhradě více než důstojné. Speciálně pro pražský koncert povolali jako předskokana vycházející elektronickou hvězdu jménem Lapalux.

"Jsme přesvědčeni, že Lapalux bude adekvátní náhradou, představí se v sólovém live setu, což line-up večera jednoznačně obohatí," uvedl hudební dramaturg Radia Wave a Stimul festivalu Aleš Stuchlý. Třiadvacetiletý Stuart Howard, který už pár let tvoří a vydává EPčka pod jménem Lapalux, je vycházející producentskou hvězdou z britského Essexu a své opusy zveřejňuje právě na Lotusově zámořské značce Brainfeeder. Mezi svoje tučné beaty Lapalux lapá smyčky r'n'b vokálů, analogové praskání i zastřený glitch-soul. Do houpavé letní atmosféry pašuje nekompromisně rozkývané kadence a popové dekonstrukce, jež připomínají ty ujetější počiny Aphexe Twina.

Abstraktní (nebo též "instrumentální") hip hop se stal jedním z nejsvobodnějších stylů současné elektroniky - plejáda tvůrců, z nichž většina se pohybuje kolem kalifornského kolektivu Brainfeeder, klubu Low End Theory a jeho patrona Flying Lotuse, ve svých kompozicích používá nepřebernou paletu zvuků. Při hledání stylových východisek se zdaleka neomezuje jen na rejstřík klubové elektroniky, ale transcenduje do soulu, jazzu i ambientu. Společný večer Lapaluxe a Flying Lotuse tak slibuje nezapomenutelný výlet do tajů zvuku opravdu současné elektronické hudby.

Níže najdete informace k jednotlivým koncertům a cenám vstupenek. V prodeji jsou také festivalové permanentky v limitovaném počtu, a to pouze na portálu SMSticket.cz. Vstupenka na celý festival stojí 990 Kč.

Termíny a interpreti Radio Wave Stimul festivalu 2012:

6. 11. 2012 Lucerna Music Bar, Praha
Shearwater, Jesca Hoop, Odeur de Violettes
290 Kč předprodej / 390 Kč na místě

7. 11. 2012 Divadlo Archa, Praha
DJ Shadow, Acid Mothers Temple & The Melting Paraiso UFO, Damo Suzuki & B4
490 Kč předprodej / 590 Kč na místě

14. 11. 2012 Meetfactory, Praha
Flying Lotus, Lapalux
490 Kč předprodej / 590 Kč na místě


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY