Jason Aldean vede trojici country novinek v USA

25.10.2012 18:16 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

S pátým albem "Night Train" se Jasonovi Aldeanovi podařilo zvítězit v americkém žebříčku. Nechal za sebou country kolegy Scottyho McCreeryho a Jameyho Johnsona nebo r'n'b zpěvačku Brandy. V singlech popáté Maroon 5 předčili Psye, dařilo se Ke$hi, Rihanně, Ne-Yovi a Brunovi Marsovi.
Maroon 5 - One More Night
© facebook interpreta
SINGLY - Psyi, máš to marný, Maroon 5 už asi neporazíš. Asi malá záplata je, že jsi teď první v Česku. Ale tak věřit můžeš dál, třeba to nakonec vyjde. Už se na tebe ale ženou agresivní novinky od Ke$hi ("Die Young" už páté) a Rihanny ("Diamonds" nyní osmé, její 23. hit v první desítce). Marooni takto Psye drží už pátý týden, a trochu si tak spravili náladu po tom, co je stejně dlouho držela na stříbře Carly Rae Jepsen a "Payphone" zlata nikdy nedosáhl. "One More Night" vyhrává díky výbornému výsledku v rádiích (135 milionů impresí), "Gangnam Style" prvenství v downloadech a streamech bohužel nestačí, airplay nemá ani poloviční.

fun. se vrátili se "Some Nights" na předchozí maximum trojku, Taylor Swift si s "We Are Never Ever Getting Back Together" polepšila na čtyřku (připomínám, že zlatá s ním už byla) a pátý singl nebo promo singl z "Red" "State Of Grace" nyní debutoval na třináctce. Justin Bieber a Alex Clare se neposunuli, Pink odšoupl z devítky Ne-Yo s "Let Me Love You (Until You Learn To Love Yourself)". Je to Ne-Yova první vlastní píseň v Top 10 od "Miss Independent" z roku 2008.

Do druhé desítky se už probojoval Bruno Mars, "Locked Out Of Heaven" se posunulo z třiatřicítky na patnáctku jako Digital Gainer. Jedenácté už je "Don't Wake Me Up" Chrise Browna. Na rovné padesátce je novinka T.I.e a Lil Waynea "Ball", o čtyři místa níže debutuje Kelly Clarkson s "Catch My Breath", Calvin Harris a Florence Welch startují se "Sweet Nothing" na devadesát šestce.

    Top 10 - singly:
  1. Maroon 5 - One More Night
  2. Psy - Gangnam Style
  3. fun. - Some Nights
  4. Taylor Swift - We Are Never Ever Getting Back Together
  5. Ke$ha - Die Young
  6. Justin Bieber feat. Big Sean - As Long As You Love Me
  7. Alex Clare - Too Close
  8. Rihanna - Diamonds
  9. Ne-Yo - Let Me Love You (Until You Learn To Love Yourself)
  10. Pink - Blow Me (One Last Kiss)

Jason Aldean - Night Train
© facebook interpreta
DESKY - Pětatřicetiletý country zpěvák Jason Aldean vydal svůj debut (po sobě pojmenovaný) před sedmi lety a hned s ním dosáhl platiny. Umístění desek se postupně vylepšovala, předchozí "My Kinda Party" už byla stříbrná, smolně za nepřekonatelnou Taylor Swift. Pátou řadovku "Night Train" tak naplánoval na týden před Taylor a triumfálně si přišel pro zlato. 409 tisíc je po Mumford & Sons druhý nejlepší výsledek roku. Oba interprety distribuuje nezávislá společnost RED, a tak se u nich muselo hodně slavit. Mumfordi tedy spadli o místo níže, ale opět přidali vysokých 74 tisíc a příští týden možná překonají hranici jednoho milionu prodaných kusů.

Bronz slaví r'n'b zpěvačka Brandy, šestá řadovka "Two Eleven" tak v pořadí uspěla více než čtyři roky staré "Human". Pak tu máme další country: devatenáctiletý vítěz American Idolu Scotty McCreery se umístil se svým svátečním albem na čtyřce a Jamey Johnson skončil s pátým albem "Living For A Song: A Tribute To Hank Cochran" pátý.

Pink, jejíž album patří letos mezi ty s nejmenšími propady, si polepšila na šestku, do první desítky se vrátili Miguel a Little Big Town a dokonce i Adele. Na Top 10 stačilo jen dvacet tisíc prodaných kusů, a tak ji uzavírá nemainstreamová zajímavost: třetí díl soundtracku ze seriálu "Metalocalypse", který má na svědomí k tomu účelu stvořená virtuální kapela Dethklok, která ale vystupuje i normálně.

Příští týden bude tím nejdůležitějším v roce 2012: Taylor Swift předvede start roku a nejspíše podruhé za sebou překoná milion prodaných kusů v prvním týdnu, což se ještě žádné ženě v moderní éře Billboardu (1991+) nepodařilo.

    Top 10 - alba:
  1.  N Jason Aldean - Night Train (409)
  2. Mumford & Sons - Babel (74, -23 %)
  3.  N Brandy - Two Eleven (65)
  4.  N Scotty McCreery - Christmas With Scotty McCreery (41)
  5.  N Jamey Johnson - Living For A Song: A Tribute To Hank Cochran (32)
  6. P!nk - The Truth About Love (31, -15 %)
  7. ▲ Miguel - Kaleidoscope Dream (22, -28 %)
  8. Little Big Town - Tornado (22, -6 %)
  9. Adele - 21 (21, -5 %)
  10.  N Dethklok - Metalocalypse: Dethalbum III (20)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY