Asian Dub Foundation zahrají 27.11. v Roxy

18.11.2001 17:29 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Roxy
© facebook interpreta
ADF jsou zvukoví bojovníci 21. století. Jejich specifický sound je kombinací ragga-jungle rytmů, indo-dubových basových linek, asijských zvuků a rychlého ragga zpěvu.

V roce 1998 získalo jejich album "Rafi's Revenge" velkou odezvu a bylo nominováno na renomované ocenění Mercury. V té době byli již považováni za jednu z nejzajímavějších live kapel, částečně i díky koncertům, které odehráli jako předkapela Primal Scream či Beastie Boys. Jejich hudba promlouvá k širokým masám a texty jejich skladeb se zabývají nejen problematikou rasismu a zkušeností Asiatů, žijících v Británii, ale i sociálními otázkami širšího kontextu. Jejich debutové album "Facts And Fictions" bylo vydáno v 1995 a nedočkalo se v zemi, kde kraloval kytarový retro-pop, téměř žádné odezvy. Větší ohlas vzbudila tato deska na kontinentu - ve Francii vyšla dokonce v reedici jejich druhá deska "R.A.F.I" s názvem "Rafi's Revenge". Postupně se ADF začali prosazovat i v UK a jejich třetí album "Community Music" z roku 2000 je katapultovalo mezi nejoblíbenější liveacty na britských ostrovech.

V současné době jsou ADF na celosvětovém turné. Jejich vystoupení obsahuje skladby, které se objeví na jejich dalším albu ale i oblíbené klasické hity.

(Tisková zpráva klubu Roxy.)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY