Vanessa Mae zahraje 5. prosince v Praze

13.11.2001 22:39 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Vanessa Mae koncert
© facebook interpreta
Ve středu 5. prosince 2001 od 20:00 hodin se v pražské Paegas Aréně v rámci svého evropského turné představí okouzlující houslistka Vanessa Mae. Evropské turné doprovází vydání posledního CD "Subject To Change". Pražskému publiku se tato rodačka ze Singapuru představí již podruhé (v červnu 1999 dvakrát vyprodala sportovní halu Slávia v Edenu). Vanessa Mae, absolutní špička světové hudby (6 miliónů prodaných alb, 32 platinových desek), se poprvé, za doprovodu Karlovarského smyčcového orchestru, představí také jako zpěvačka.

Vanessa Mae se narodila před 23 lety (ve stejný den jako Nicola Paganini) v Singapuru, od svých 4 let však žije se svým otcem, právníkem Vanacorn-Nicholsonem v Londýně. Ve třech letech zvládla hru na klavír, již jako pětiletá koncertovala a od svých deseti let vystupovala se symfonickým orchestrem s náročnými houslovými koncerty Čajkovského a Beethovena. Při jejích vystoupeních se mísí nejčistší klasická hudba s hudbou populární a Vanessa Mae tak dává vzniknout novému originálnímu hudebnímu žánru.

Celý koncert produkčně zajišťuje česká umělecká agentura Pragokoncert Bohemia a.s. Vstupenky (790/1100,- Kč) na koncert v Paegas Aréně jsou k dostání v obvyklých předprodejích.

(Tisková zpráva agentury Pragokoncert.)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY