Holky, co sjíždějí ejsíky

09.10.2012 13:46 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Sympatické trio slečen, které nese název K2, vytasilo na svět nové jedenáctiskladbové album "Odejdeš". Tahle partička je známá svými výbornými koncerty, na nichž kromě vlastní tvorby s přehledem přehrává rockové klasiky. A každý, kdo děvčata naživo viděl, mi dá za pravdu, že se jedná o parádní zážitek.
4/10

K2 - Odejdeš

Skladby: Neprominu, Růžová, Letenka, Můj klid se ztrácí, Odejdeš, Žárlivost, V příštím životě, Nebuď sám, 120 koní, Opatrný umíraj, Hodiny nekonečný nejsou
Vydáno: 08.06.2012
Celkový čas: 36:34
Vydavatel: Parlophone
Nabízí se tak, zda onu energii dokázaly přenést i na novou dlouhohrající desku. "Odejdeš" se mimo jiné nahrávala v legendárním studiu Propast a oproti první nahrávce "Czech It Rockolution", která vyšla vlastním nákladem kapely, si K2 vzala pod svá křídla EMI. Pomyslný plusový bod dostávají za české texty, které vyměnily za ty anglické.

Po stránce hudební se jedná o vyvážený podíl popových a rockových skladeb, někdy se jim povede i říznější kus, jako v případě písně "Žárlivost", která je zároveň nejlepší a nejtvrdší věcí na albu. Škoda, že se holky do toho po většinu stopáže bojí více říznout, neboť jim právě drsný zvuk sluší více než některé pop/rockové cajdáky, které pozbývají jakékoliv šťávy, která by se od rockových holek dala čekat.

Po stránce textové se žádné překvapení nekoná. Řeší se vztahy, chlapi, nevěra a v případě singlu "Řůžová" i růžové slečinky. Nejen v "Růžové" dokazují, že mají smysl pro humor: "Gelový nehtíčky, vysoký lodičky, nabušený kreditky a růžová. Čivava v kabelce, mrkací panenky, solárko, masáže a večer večírky." A že je rocková hudba opravdu baví: "Snad i holky, můžou hrát muziku, co hrajou chlapi, po tom dete i bez koulí to šlape".

Album má však poměrně závažné trhliny v podobě hluchých míst. Ty jsou zde bohužel docela patrné a desce hodně ubližují. Příšerně fádní je třeba "Můj klid se ztrácí", která působí jako stokrát slyšená a stokrát obehraná melodie, stejným hendikepem trpí i titulní "Odejdeš". Naštěstí se objevuje kompenzace v již zmíněné "Žárlivosti", která svými drsnými riffy a odzbrojujícím refrénem, který se vám dostane hluboko pod kůži, vzbudí pozornost asi každého rockového posluchače. Škoda jen, že se holky nerozohnily častěji a rychlejších skladeb je tu jak šafránu. Zajímavými kytarami disponuje i "V příštím životě", která má výborné, až metalové finále.

"Odejdeš" je docela dobrá deska, které by slušelo více rocku a méně popíku. I tak je nemožné tomuto dívčímu triu nefandit, zvlášť, když je jich na tuzemské rockové scéně tak málo. Propříště by se ká dvojky měly více odvázat a nebát se se podle svých vzorů rock'n'rollově rozohnit.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY