Green Day byli odvoláni z pódia, lítala sprostá slova, Justin Bieber i třísky

24.09.2012 08:06 - Martin Wipplinger | foto: facebook interpreta

Green Day, Výstaviště, Praha, 29.6.2010
© Vladimir Komjati / musicserver.cz
Pořádné extempore ztropil frontman poppunkových Green Day Billie Joe Armstrong na festivalu pořádaném rádiem iHeart v americkém Las Vegas o uplynulém víkendu. Během koncertu totiž pořadatelé na světelné tabuli oznámili, že vystoupení jeho kapely zkracují na úkor zpěváka Ushera. O nefalšovaný punkový přídavek se proto postaral Armstrong sám. Padala při něm sprostá slova a lítaly třísky.

Dvacet minut. O takovou porci času připravili organizátoři akce Green Day, aby Usher dostal větší prostor. Potom, co si Armstrong během hraní informaci na tabuli přečetl, spustil: "Tak na to vám seru. Zahraju si kurva další song. Že zbývá jedna minuta, na to kašlu. To mi fakt hodláte dát jednu posranou minutu?" zařval svým vybraným slovníkem a hned začal vysvětlovat, proč by si interpret velikosti Green Day zasloužil víc než pětadvacet minut na stagei.

"Dovolte mi něco říct. Jsem na scéně už od roku devatenácet osmdesát kurva osm a vy mi dáte jednu minutu? To si ze mě musíte dělat prdel. Nejsem žádněj posranej Justin Bieber," vzal si do úst současný fenomén mezi mladými zpěváky. A že byl Armstrong opravdu rozpálený do běla, dokázal hned na to, kdy svlékl přes krk svou kytaru a kompletně ji zdemoloval.

Celé sobotní vystoupení Green Day nakonec skončilo zdviženým prostředníkem. Že skupině právě vychází nové album "¡Uno!", bylo v tu chvíli každému asi docela jedno. Konečně se na celý ten cirkus mrkněte níže.

UPDATE: Jak to tak vypadá, výstup frontmana kapely nebyla jen punková rebelie. Billie Joe totiž záhy nastoupil na odvykačku pro zneužívání substancí, skupina se za jeho chování omluvila s tím, že jejich set zkrácen nebyl a že až do odvolání musí zrušit všechny plánované promoaktivity. Drogy jsou špatné, víme?



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY