T-music Back To School v plné parádě: lavina novinek a oslav akademického roku míří z Olomouce do Brna

19.09.2012 06:45 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Mandrage
© facebook interpreta
Vypsaná fiXa, Mandrage, Tleskač, Cocotte Minute a Eddie Stoilow - tato pětice domácích hudebních stálic rozjela 18. září oslavy, které pokračují na dalších zastávkách v Česku. Sotva ze sebe smyly prach a bahno letních festivalů, už mají kapely nachystané novinky a překvapení. "Cocotti" vezou nový singl, oblečky i tvář, Eddie Stoilow k novému songu přidají i videoklip a Vypsaná fiXa možná přihodí zrecyklovaný song "1982".

První melodie rozezněly velkolepý putovní open-air mejdan v úterý 18. září v Olomouci. Festival se během následujících třech týdnů zastaví za doprovodu své pětičlenné eskorty v dalších pěti univerzitních českých a moravských městech. Letošní, v pořadí druhé akademické turné se po Olomouci přesune do Brna (20. září). Další zastávkou budou České Budějovice (25. září) a Plzeň (27. září). Poté t-music Back To School zavítá opět na Moravu, konkrétně do Ostravy a nově revitalizované Dolní oblasti Vítkovic (2. října). Poslední oslavy pak proběhnou 4. října na pražském Výstavišti.

Vypsaná fiXa, Eddie Stoilow i Cocotte Minute už novinky ohlásili. Co si ale pro početné publikum festivalu chystají plzeňští Mandrage? V současnosti v kapele eskalují přípravy na podzimní turné a zvolna se začíná rýsovat velkolepé turné jarní. Aby toho nebylo málo, rodí se materiál na novou desku. I přesto, že Mandrage mají nyní dost napilno, příležitost vyrazit na šňůru s t-music Back To School si nenechali ujít. Jak se na sérii koncertů chystají, prozradil "starý host a nový člen kapely", klávesák Franta Bořík: "Repertoár máme připraven poměrně interesantní, zahrajeme v podstatě to samé, co letos zaujalo již několik desítek tisíc lidí, tedy většinu nové desky a hrst kusů ze dvou desek předchozích. Tedy ano, na 'Šrouby' také dojde. Zajímavostí rovněž může být, že tento (již sám o sobě dost zajímavý) repertoár, zahrajeme v naprosto stejném oděvu, než jaký využíváme celý rok. Slibujeme jmenovitě kůži, koženku, polyester, pot a za příznivého počasí i nahotu Josefa Bolana."

Nejen populární Mandrage, ale i zábavní Tleskač jsou spojeni s prověřenou a na muziku certifikovanou západočeskou líhní. A t-music Back To School je možná poslední šancí zaskákat si na tuto partičku ve stávající sestavě! "Fungovali jsme téměř beze změn osm let, což je u mnohočlenné kapely skoro zázrak. V posledních dvou letech proběhla první omlazovací etapa, v současnosti se chystá druhá," vysvětluje s úsměvem basák a kapelník Jirka Sýkora. Příznivci Tleskačů i navzdory změnám v kapele ale rozhodně ochuzeni nebudou! Kapela naservíruje svou běžnou koncertní porci z poslední desky "Never Die Songs" vylepšenou osvědčenými hity z minulých let.

Kromě energií napumpované muziky festival okoření oblíbená t-music Academy. Kreativní jedinci se vyřádí v malířském ateliéru a "vědátoři" v přírodovědeckém a technickém koutku. Kromě zábavy u vtipných a často recesistických disciplín na nejzdatnější rychlostudenty čeká titul tmA a taky parádní sleva 50 % na Internet na cesty.

Kromě muziky je samozřejmě nachystaná i spousta další zábavy - malířský ateliér nebo rychlostudium s t-music Academy. A pozor - místo známek se budou rozdávat slevy! Vstupné se samozřejmě neplatí. Více informací stejně jako aktuální články a fotky přímo z terénu sledujte na t-music.cz nebo na facebooku..

Zbývající zastávky turné t-music Back To School:

18. 9. - Olomouc, Korunní pevnůstka
20. 9. - Brno, Komárov
25. 9. - České Budějovice, koleje JČU
27. 9. - Plzeň, Plaza Open Air
2. 10. - Ostrava, Vítkovice, dolní oblast
4. 10. - Praha, Výstaviště Holešovice


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY