Nové desky pro 34. týden

19.08.2012 05:00 - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Poměrně bohatou nabídku si nechala vydavatelství na závěr prázdnin. Bloc Party se blýsknou čtvrtou řadovkou, Owl City by rádi zavzpomínali na "Fireflies", konečně k nám oficiálně dojde Plan B, představíme si debutantku Jessie Ware, o slovo se přihlásí i světem protřelí Lynyrd Skynyrd a s volebním speciálem kytarový mág Ry Cooder.
Pokud se v pondělí 20. srpna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Bloc Party - Four (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: indie rock

Bloc Party - Four
Londýnští Bloc Party si s názvem svého nového alba příliš hlavu nelámali a nazvali ho jednoduše "Four". Pojmenování jasně napovídá, že novinka je čtvrtým albem téhle indierockové partičky, ale co z něho už nevyčtete, že přinese celkem dvanáctku skladeb, které produkoval Alex Newport. Jeho jméno jste v kolonce producent mohli vidět například na albech Death Cab For Cutie, The Mars Volta nebo i brazilské Sepultury. První ochutnávkou z "Four" je singl "Octopus", jehož videoklip jsme vám již představili, a pokud by se vám líbil opravdu hodně, vyhledejte rovnou deluxe edici alba, která nabídne o dvě skladby víc. Fajnšmekři pak nepohrdnou ani verzí na vinylu.


Owl City - The Midsummer Station (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: synthpop

Owl City - The Midsummer Station
Jeden z největších hitů roku 2009 "Fireflies" vyšvihl na hudební výsluní americký elektronický projekt Owl City, za kterým stojí všestranně nadaný hudebník Adam Young. Nyní vydává další studiové album, které bude již čtvrtým počinem. Přímo navazuje na květnové EP "Shooting Star", které přineslo nejen čtyři nové písničky, ale především změnu stylu. Na novince s názvem "The Midsummer Station", kde najdete i zmíněné čtyři songy, se více přiklání k taneční hudbě, což vlastně již nedávno naznačil svojí spoluprací s Paulem van Dykem a Arminem van Buurenem. S tímto tvrzením ovšem nekoresponduje aktuální, vysloveně letní singl "Good Times", který jsme vám představili před několika týdny. K jeho nahrání si Owl City pozvali kanadskou zpěvačku Carly Rae Jepsen, která už půl roku brázdí hitparády se svým hitem "Call Me Maybe". Carly Rae ovšem není jediným hostem na albu. Dalším je zpěvák Blink-182 Mark Hoppus, který si zazpíval ve skladbě "Dementia". Obě písničky a tři další uslyšíte na Soundcloudu Owl City.


Tip týdne

Jessie Ware - Devotion (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: soul / pop

Jessie Ware - Devotion
Šestadvacetiletou Jessie Ware jsme mohli zatím zaregistrovat především díky SBTRKT, kterému přispěla na jeho loňský eponymní debut svým vokálem. Nyní to ale tahle londýnská zpěvačka, kterou britská kritika přirovnává k Sade, zkouší sama sólově. Svůj debut s názvem "Devotion" naladila do soulu a celkem pro něj vybrala jedenáct skladeb. Velkou část z nich najdete v podobě videoklipů na jejím webu.


Kobra And The Lotus - Kobra And The Lotus (Universal))
web / facebook.com / psali jsme
žánr: heavy metal / hard rock

Kobra And The Lotus - Kobra And The Lotus
Čerstvý vítr na rockovou hudební scénu by mohli přinést kanadští Kobra And The Lotus. Formace, které od založení v roce 2009 vévodí charismatická blondýna Kobra Paige, má na světě druhou a stejnojmennou studiovku. A jak že se této skupině podařilo vyniknout v šedi nových začínajících kapel? Oblíbil si je mentor ze všech nejuznávanější, Gene Simmons z Kiss. Muzikanty nechal podepsat smlouvu se svým labelem a hrdě je tlačí dopředu. Čím vás mohou zaujmout, je nejen vzhled frontmanky, ale také závan new wave of british heavy metal, tedy tradice samé. Přesvědčte se sami na oficiálních stránkách poslechem skladby "Welcome To My Funeral", ke které vznikl i videoklip.


Plan B - Ill Manors (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hip hop

Plan B - Ill Manors
Vypadá to, že skončené olympijské hry v Londýně přinesly do hudebních obchodů slušnou řadu hudebníků z tohoto města. Po Jessie Ware a Bloc Party se nám představuje i Plan B se svým aktuálním počinem "Ill Manors". Tato nahrávka je de facto soundtrackem ke stejnojmennému filmu, který Benjamin Paul Ballance-Drew aka Plan B režíroval. Má být hiphopovým muzikálem jednadvacátého století, pohybujícím se na pomezí kriminálního dramatu a hudebního videa. Tím je tedy dán i styl nahrávky obsahující jedenáct skladeb, který osciluje v nejrůznějších podobách alternativního i politikou inspirovaného hip hopu. Její vznik navíc podpořili i producenti jako Al Shux, Eric Appapoulay, David McEwan, 16 Bit, Saul Milton nebo Labrinth. Poslední jmenovaný, Kano a John Cooper Clarke se pak postavili i k mikrofonu. Kompletní album si můžete poslechnout na rapperově Soundcloud.com a své dojmy konfrontovat s těmi Jakuba Malara v Podpultovkách.


Ry Cooder - Election Special (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk / rock / world music

Ry Cooder - Election Special
Americký kytarista, zpěvák a skladatel Ry Cooder se vrací ke svým posluchačům s dalším politickým zářezem. Nahrávku "Election Special" nahrál spíše svépomocí, a jak jsou jeho příznivci zvyklí, nechal vyniknout především svému vokálu a své kytaře, mandolíně nebo taky baskytaře (i když v kousku "Take Your Hands Of It" přenechal mikrofon Arnoldovi McCullerovi). Jen svému synovi Joachimovi dovolil se na desce podílet jako bubeník. Pokud toužíte po satiře, výsměchu a nadhledu před podzimními volbami v USA, tato deska je jak dělaná právě pro vás! Pro ukázky navštivte stránky magazínu The New Yorker.


Různí - A Symphony Of British Music: Music For The Closing Ceremony Of The London 2012 Olympic Games (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: různé

Různí - A Symphony Of British Music: Music For The Closing Ceremony Of The London 2012 Olympic Games
V posledních Nových deskách jsme vám představili kompilaci připomínající úvodní ceremoniál olympijských her v Londýně a vzhledem k tomu, že i ten závěrečný byl spíše koncertem, není divu, že podobný výběr bude k mání i k němu. Dostal název "A Symphony Of British Music: Music For The Closing Ceremony Of The London 2012 Olympic Games" a na dvou CD přinese hity od Madness, Pet Shop Boys, Emeli Sandé, Elbow, Queen, Johna Lennona, Davida Bowieho, Muse, Take That, The Who, Jessie J, Fatboye Slima a řady dalších. Kompletní seznam skladeb včetně ukázek hledejte v internetovém obchodě Amazon.co.uk.


Lynyrd Skynyrd - Last Of A Dyin’ Breed (Supraphon/Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hard rock

Lynyrd Skynyrd - Last Of A Dyin’ Breed
Tříletá pauza dělí poslední desku Lynyrd Skynyrd "God & Guns" od novinky "Last Of Dyin' Breed", která si razí cestu na pulty nyní. Nahrávku produkoval Bob Marlette, který spolupracoval také s Black Sabbath nebo Quiet Riot. Deska, na které si velkolepou premiéru odbyl nový baskytarista Johnny Colt, čítá celkem patnáct kousků včetně čtyř bonusových skladeb. Pokud jste kapelu neměli šanci slyšet na letošním ročníku festivalu Masters Of Rock, můžete novinkové kousky otestovat nyní. Všechny písně k poslechu, tedy kromě bonusů, najdete na portálu Allmusic.com.


Různí - Ted (soundtrack) (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: filmová hudba

Různí - Ted (soundtrack)
Do kin se blíží komedie s jednoduchým názvem "Ted", který čeští distributoři přeložili jako "Méďa". Hlavní roli si v ní zahraje Mark Wahlberg, který ještě jako dítě měl velké přání - aby jeho plyšový méďa ožil. Kupodivu se tak stalo. V dětství to byla jistě sranda, ovšem už ne taková, když vám táhne na třicítku. K filmu vychází i stejnojmenný soundtrack, který je z půlky instrumentální a z půlky písničkový. Tu první část má na svědomí Walter Murphy a tu druhou například Queen, Hootie & The Blowfish, Rita Coolidge, Tiffany a především Norah Jones, která si ve filmu i zahrála. Krátké ukázky obligátně nabízí internetový obchod Amazon.com.


VCMG - EP3/Aftermaths (EP) (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: techno / elektronika

VCMG - EP3/Aftermaths
Vince Clarke a Martin L. Gore, tedy dvojice VCMG, před časem vydali desku "Ssss", kterou následovaly už dva singly. Tím třetím je "Aftermaths", který nyní vychází jako EP. Dvanáctipalcová verze přinese albovou verzi a přihodí remixy od LFO aka Marka Bella, který produkoval "Exciter" Depeche Mode, a od Alvo Noto. Daleko bohatší bude digitální vydání, kde se ke zmíněným dvěma přidají ještě remixy z dílny samotného Clarka a dva od Gesaffelsteina a švédského Christoffera Berga.


Dále vychází:

Bill Nelson's Red Noise - Sound-On-Sound (EMI)
Black Sabbath - Mob Rules (Universal)
Eluveitie - Early Years (M.A.B.Records)
Kiss - Destroyer Resurrected (Universal)
Maurice Andre - Trumpet&Organ (EMI)
Roxette - Sweet Hello, Sad Goodbay (singl) (EMI)
Různí - Bravo Hits 2012/2 (Universal)
Různí - Paranorman (soundtrack) (Sony Music)
Různí - Pub Jukebox Classics (EMI)
Sir Simon Rattle - The Jazz-Album (EMI)
Taj Mahal - Hidden Treasures Of Taj Mahal (Sony Music)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY