Sázavafest vypukne již tento čtvrtek!

01.08.2012 11:59 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Aneta Langerová
© Martin Chochola
Pouhé dva dny zbývají do zahájení letošního dvanáctého ročníku Sázavafestu, a proto vám přinášíme festivalového průvodce, který se jistě hodí každému, kdo se na festival chystá! Nejdůležitější informací pro všechny festivalové návštěvníky je jisto jistě otevření festivalového areálu. Ten své brány otevře již ve čtvrtek 2. srpna v 11h.

Festivalovou atmosféru odstartuje v Balbínce kapela Iglů, která hraje a zpívá funk, latinu a ska. Pokračovat se bude na dalších čtyřech stagích, kde budou k vidění, ale zejména k poslechu kapely jako např. Wohnout, Smažený zelený rajčata, Kamil Střihavka, Rybičky 48 a večer rozjede v tanečním rytmu Promopro Dance Hall producent Époque Noir. V pátek odstartuje hudební maraton v pravé poledne opět Balbínka a během dne se vystřídají takové hvězdy, jakými jsou mexičtí Molotov, Fun Lovin’ Criminals, Sak Noel, Mike Candys, Death By Chocolate a další. Z české scény jmenujme Buty, Anetu Langerovou, Mig 21, Nightwork a v Balbínce zazní také reggae ride.

Sobotní nejnáročnější festivalovou párty předvedou francouzští Lyre Le Temps, kapela Mandrage, Tomáš Klus, Chris Sadler, Frantic Sunday a dočkáme se konečně hlavní hvězdy festivalu DJe Paula Oakenfolda! V neděli se areál (nikoli stanové městečko) uzavře v 06:00, kdy bude festival oficiálně ukončen. Další neméně důležitá informace se týká stanového městečka. Od 1. srpna již není možné zakoupit vstupenky v předprodeji, ale jen na místě v pokladně umístěné u vstupu do festivalového kempu, kde bude v prodeji i jednodenní vstupné na festival. Kapacita kempu je v současné době zaplněná z jedné poloviny a v případě, že i tak nebude kapacitně stačit, existují opět i záložní varianty. Pořadatelé letos slibují kvalitnější zázemí pro samotné kempování festivalových návštěvníků. A důležitou a dobrou zprávou jistě je, že je možné si do kempu nosit své vlastní jídlo, avšak nocležníci by se měli vyvarovat opékání buřtů neboť je v kempu přísný zákaz zakládání ohně a používat vařiče s otevřeným ohněm.

Pro automobilové návštěvníky je k dispozici několik parkovišť, která jsou umístěna v blízkosti areálu. Parkující obdrží za poplatek parkovací kartu, jejíž cena za osobní automobil nebo motocykl je 250 Kč, dodávku 350 Kč a autobus 500 Kč na všechny dny festivalu. Parkoviště jsou v provozu nonstop od čtvrtka 2. 8. od 11 hodin do neděle 5. 8. do 13 hodin.

Nutno také podotknout, že je z bezpečnostních důvodů vstup psů a jiných domácích zvířat do areálu festivalu zakázán. Mnohé návštěvníky jistě zajímá také informace o tom, co se na festivalu bude jíst a pít. Zajištěn bude dostatečný počet barů, pivních stanů, jídelen a stánků s kompletním sortimentem teplých i studených jídel (vč. vegetariánských), alko a nealko nápojů. Čepovat se bude především místní pivo Ferdinand (desítka a jedenáctka), nealko ochutnáte v podání točené malinovky nebo Kolicoly a pochutnat si můžete i na kuřecích specialitách od KFC.

Díky jedinečnému umístění festivalu v blízkosti centra mají také účastníci festivalu možnost zakoupit si vše potřebné i nepotřebné v obchodech ve městě Benešov. A pokud někomu dojde hotovost, není nic jednoduššího, než si je zajít vybrat do nedalekých bankomatů. Festivalový program obdrží zdarma každý návštěvník při vstupu do areálu nebo v informačním stánku.

Nově mohou přístup k festivalovému programu získat i uživatelé chytrých telefonů, a to díky bezplatné mobilní aplikaci Android. Kromě jednoduchého přístupu k programu během festivalu a medailonků o kapelách, nabízí aplikace i další funkcionality, jako například přístup k novinkám o festivalu přímo z Google+ stránky Sázavafestu. Připomínáme, že na festival se nejpohodlněji a nejlevněji dostanete vlakem při zakoupení jízdenky Českých drah VLAK+.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY