Zemřel Tony Sly, postava nezávislého punk-rocku

03.08.2012 11:02 - Martin Wipplinger | foto: facebook interpreta

Tony Sly
© J. Shearer
Punk-rockový žánr zasáhla zpráva o náhlém úmrtí jednačtyřicetiletého zpěváka a kytaristy Tonyho Slye. Muzikant, jenž svá nejslavnější léta spojil s kapelou No Use For A Name, odehrál poslední koncert 29. července na Floridě. O příčinách smrti se spekuluje.

Zprávu o smrti hudebníka a textaře, který byl výjimečnou postavou nezávislé scény posledních dvou dekád, přinesl Slyův blízký přítel a majitel známého indie vydavatelství Fat Wreck Chords Michael John Burkett alias Fat Mike. Frontman skupiny NOFX na webu labelu zanechal zprávu v pozdních nočních hodinách ze středy na čtvrtek: "Jeden z mých nejdražších přátel a oblíbený textař odešel příliš brzy. Tony, budeš tak strašně moc chybět."

Ačkoli se žádné oficiální zprávy o příčinách úmrtí zatím do médií nedostaly, hudební svět okamžitě začal projevovat velikou lítost nad nečekanou ztrátou. "Jsme hodně smutní z toho, že odešel náš přítel. Byl znamenitým skladatelem a úžasnou osobností," neskrývali své emoce členové kapely Rise Against. "Byl to jeden z nejvíc fajn chlapů. Naše myšlenky jdou k rodině a přátelům," přidali se kolegové z The Offspring.

Sly se v posledních letech živil zejména svou sólovou dráhu, na které stihl mimo jiné vydat i dvě řadová alba ("12 Song Program" a "Sad Bear"). Osudovou mu ale byla formace No Use For A Name, do které vstoupil na konci osmdesátých let a v níž se na devíti studiových deskách vyprofiloval v jednu z nejvýraznějších skladatelských osobností nezávislého punk-rocku. Za všechny jeho hity zmiňme třeba deset let starou věc "Let Me Down" z alba "Hard Rock Bottom".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY