Učitel střídá žáka - Nohavica přebírá vedení českého prodejního žebříčku

01.08.2012 15:19 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Jaromír Nohavica vydává po čtyřech letech nové album a stejně jako ty ostatní i novinka se hned po vydání usadila na prvním místě prodejní hitparády a ukončila kralování mladého písničkáře Tomáše Kluse. V té rádiové nám na vrcholu i nadále píská americký rapper Flo Rida.
Flo Rida - Whistle
© facebook interpreta
RÁDIA - I v uplynulém týdnu v rádiích nejvíce vyhrával pískací hit "Whistle" rappera Flo Ridy. Že by pískání bylo zase v módě? Druhé místo mají košičtí Peter Bič Project s hitem "Hey Now" a už to tak vypadá, že kytarista IMT Smile Peter Bič si konečně našel cestu do srdcí českých posluchačů (jeho domovská kapela je tuzemskému publiku stále spíše utajená). Bronzové umístění (když máme teď tu olympiádu) má Pitbull s "Back In Time" ze třetích "Mužů v černém".

Pokud jde o nasazené novinky, tak pro ty se šlo tentokrát na Island, do Francie (na vaše doporučení) a také do našich končin. Z Islandu si dramaturgové vypůjčili úspěšný singl "Little Talks" od indie-pop-folkové šestice Of Monsters And Men (koneckonců indie popu současná doba opravdu přeje, viz Gotye, Foster The People, fun....) a je to fajn, že se i v našich hitparádách občas setkáme s něčím jiným než s Guettou nebo Rihannou. "Little Talks" je na sedmdesátém prvním místě.

O jedenáct pozic níže je singl francouzské zpěvačky Zaz, která zaujala vystoupením na letošních Colours a vy jste si minule povzdechli, že je škoda, že rádia dosud neobjevila skladbu "Je veux". No, vidíte - neuběhl ani týden a už ji máte playlistech (stačí jednoduše napsat komentář na musicserver.cz a je vystaráno). Devadesátý čtvrtý je Petr Kolář, o němž sice v komentářích již dlouho nebyla řeč, ale "Čas nás naučí"...

Top 10 ČR - rádia:
  1. Flo Rida - Whistle
  2. Peter Bič Project - Hey Now
  3. Pitbull - Back In Time
  4. DJ Antoine - Ma Chérie
  5. Rihanna - Where Have You Been
  6. Maroon 5 & Wiz Khalifa - Payphone
  7. Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
  8. Aura Dione feat Rock Mafia - Friends
  9. Bruno Mars - Count On Me
  10. ▼ Tacabro - Tacata

Top 100 RÁDIO 30/2012 - novinky:
71. Of Monsters And Men - Little Talks
82. Zaz - Je veux
94. Petr Kolář - Čas nás naučí

Jaromír Nohavica - Tak mě tu máš
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Jaromír Nohavica je jedna z mála českých jistot a stálic, u níž se už tak nějak předpokládá, že každá nová nahrávka si drží nadprůměrnou kvalitu a dobře se prodává, a nejinak tomu je i v případě té nejnovější nazvané "Tak mě tu máš". Ta sesadila z vrcholu Tomáše Kluse, který mimochodem Nohavicu cituje jako jednu z největších inspirací (a oba pocházejí ze stejného kraje). Otázkou zůstává, jak dlouho tohle střídání generací vydrží v této podobě. Moc bych se nedivil, kdyby se "Racek" za pár týdnů opět usadil na vrcholu. Ale nepředbíhejme. Druhou novinku v top desítce má Jennifer Lopez. Na šestém místě najdeme její první oficiální výběr hitů "Dance Again... The Hits" obsahující dva nové singly "Dance Again" a "Goin' In".

Dále v novinkách najdeme na třicáté šesté příčce dvoudiskový výběr skladeb Mikea Oldfielda "Two Sides (Very Best Of)", ke kterému si Mike udělal výborné promo vystoupením na úvodním ceremoniálu olympijských her v Londýně. Poslední nově umístěnou desku pak má již zmíněná Zaz a v tomto případě jde o živák s DVD "Zaz - Live On Tour" na čtyřicáté čtvrté příčce.

Top 10 - prodejnost:
  1. new Jaromír Nohavica - Tak mě tu máš
  2. Tomáš Klus - Racek
  3. Václav Neckář - Dobrý časy
  4. Buty - Duperele
  5. Linkin Park - Living Things
  6. new Jennifer Lopez - Dance Again... The Hits
  7. Zaz - Zaz
  8. Tomáš Klus - Cesta do záhu(d)by
  9. Tomáš Klus - Hlavní uzávěr splínu
  10. Rytmus - Fenomén

TOP 50 Prodejní 30/2012 - novinky:
1. Jaromír Nohavica - Tak mě tu máš
6. Jennifer Lopez - Dance Again...the Hits
36. Mike Oldfield - Two Sides (Very Best Of)
44. Zaz - Zaz - Live On Tour +DVD

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 30. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY