V českých žebříčcích je vše při starém

11.07.2012 08:33 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Tomáš Klus si nadále drží svou neotřesitelnou pozici a letos je bez konkurence. Po minulém týdnu se opět vrací na vrchol prodejního žebříčku, a připisuje si tak dvacátý pátý týden na prvním místě. V rádiích už sedmý týden žádná změna - stále si nejvíc prozpěvujeme "Call Me Maybe".
Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
© facebook interpreta
RÁDIA - "Call Me Maybe", hit, který je momentálně na vrchních příčkách většiny světových hitparád, se těší velké oblibě i v našich rádiích a momentálně jej můžeme označit za nejúspěšnější zahraniční skladbu roku. Zpěvačku Carly Rae Jepsen nyní čeká nelehký úkol na ni navázat. Uvidíme, s čím přijde na svém druhém albu, které by se mělo objevit ještě letos (první "Tug Of War" vyšlo bez většího úspěchu před čtyřmi lety).

A co nám zůstalo neměnné, jsou i další tři pozice. Na druhém místě je Pitbull, na třetím Flo Rida a na čtvrtém fun. s Janelle Monáe. Posledně jmenovaní skáčou nahoru a dolů a dlouho jsem je tipoval na jedničku. Vypadá to, že ale tu šanci od dramaturgů už nejspíš nedostanou. Za to ji překvapivě dostal Elán, který je s "Kde si" opět nejhranější domácí skladbou.

Novinek je na letní prázdninový měsíc poměrně hodně. Na šedesáté sedmé příčce jsou to Gym Class Heroes a Ryan Tedder. Rapová banda a frontman OneRepublic se sešli na společném singlu "Fighter" z poslední nahrávky GCH "The Papercut Chronicles II". Dále jste také mohli narazit na společný singl australské DJky a zpěvačky Havany Brown a (toho, co je teď všude) Pitbulla "We Run The Night", "Lemonade" od Alexandry Stan (ten název je hodně osvěžující) a třeba i Coco Jambo s "Double Party". V případě, že sedíte celé dny zavření v kanceláři a posloucháte rádio, čekejte provokaci v podobě singlů s letní párty tématikou.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
  2. Pitbull - Back In Time
  3. Flo Rida - Whistle
  4. fun. feat. Janelle Monáe - We Are Young
  5. DJ Fresh/Rita Ora - Hot Right Now
  6. DJ Antoine - Ma Chérie
  7. Train - Drive By
  8. ▲ Tacabro - Tacata
  9. Maroon 5 & Wiz Khalifa - Payphone
  10. Elán - Kde si

Top 100 RÁDIO 27/2012 - novinky:
67. Gym Class Heroes & Ryan Tedder - Fighter
75. Havana Brown feat. Pitbull - We Run The Night
79. Alexandra Stan - Lemonade
81. The Tap Tap - Řiditel autobusu
84. Coco Jambo - Double Party
85. Alex Ferrari - Bara Bara Bere Bere
89. R.I.O. feat. Nicco - Party Shaker
95. Lucie - Chci zas v tobě spát
96. Tereza Kerndlová - Tepe srdce mý

Tomáš Klus - Racek
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Linkin Park prvenství moc dlouho nevydrželo a už v druhém týdnu po vydání je porazil Klusův "Racek". Trochu ohraná písnička, ale najde se v Česku umělec, kterému by se podařilo to samé? Těžko. Navíc Klus má v top desítce i nadále všechna tři alba a zájem o jeho osobu zatím nemá sestupnou tendenci. Třetí je comebackový Václav Neckář, následován Buty a Kristínou.

Oproti rádiové hitparádě je ta prodejní mnohem chudší na novinky. Půlka nově umístěných alb navíc ani nová není (Stromboli, Lenka Filipová a Nelly Furtado), a tak nám zůstávají tři položky. Nejprve je to Chris Brown s pátou studiovou deskou "Fortune", která je na západ od našich hranic trhákem, ale u nás to na závratný úspěch nevypadá. Zpěvák je dvacátý sedmý.

Jako každý týden nemůže chybět zástupce metalové scény. Tentokrát čeští metaloví fanoušci nejvíce kupovali novou nahrávku německých Kreator "Phantom Antichrist" (čtyřicáté čtvrté místo). Do obchodů ale vyrazili i fanoušci Duran Duran (pravděpodobně nadšení z jejich pražského koncertu) a pořídili si koncertní záznam "Diamond In The Mind" (čtyřicáté deváté místo).

Top 10 - prodejnost:
  1. Tomáš Klus - Racek
  2. Linkin Park - Living Things
  3. Václav Neckář - Dobrý časy
  4. Buty - Duperele
  5. Kristína - Na slnečnej strane sveta
  6. Pavel Bobek - Kruhy
  7. Tomáš Klus - Hlavní uzávěr splínu
  8. Tomáš Klus - Cesta do záhu(d)by
  9. Adele - 21
  10. ▲ Různí - Hot Summer Hits 2012

TOP 50 Prodejní 27/2012 - novinky:
13. Stromboli
27. Chris Brown - Fortune
39. Lenka Filipová - Classic, Acoustic & Folk
40. Nelly Furtado - Best Of
44. Kreator - Phantom Antichrist
49. Duran Duran - Diamond In The Mind +DVD

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 27. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY