Americký písničkář Tyler Ward se představí českému publiku

12.07.2012 14:23 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Tyler Ward
© facebook interpreta
Americký hudebník, skladatel a písničkář Tyler Ward vyráží na podzim na evropské turné a zastaví se i v Praze. Rodák z Denveru tak poprvé představí své skladby českým fanouškům v pražském klubu Roxy 30. října.

Ward sám na sebe nahlíží jako na poprockového zpěváka. Dobře je znám svými chytrými coververzemi písní slavných umělců, například Justina Biebera, Jasona Mraze, LMFAO, Michaela Jacksona, Coldplay, Maroon 5 a dalších; a zároveň skládá a natáčí vlastní skladby, které se staly slavné především díky YouTube, kde je zhlédly miliony fanoušků. Ward hudbu vždy miloval, i když původně studoval na vojenské letecké akademii a později hrál fotbal za univerzitu Vztah k hudbě ale nakonec převážil. Už letos v září Ward plánuje vydat své první CD plné originálních skladeb.

"Tylera Warda lze přirovnat k mladší a vášnivější verzi Jasona Mraze či Damiena Rice. Má neskutečnou hlasovou výbavu. Kromě zpěvu také hraje na kytaru, bicí a piano. Všechny jeho vlastní skladby i coververze jsou unikátní - bravurně míchá styly a vždy překvapí něčím novým - jednou je to čistě akustické, podruhé se nebojí zapojit syntetizátory. Jeho coververze jsou často označovány za kvalitnější než originály. Zkrátka pražský koncert Warda v Roxy bude rozhodně událostí, kterou si hudební nadšenci nesmějí nechat ujít!" lákají pořadatelé vystoupení.

Vstupenky jsou dostupné v síti Ticketpro a online na Ticketpro.cz, v den koncertu také na místě v klubu Roxy. Jejich cena je 440 Kč (+ poplatky).


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY