Vratné kelímky dobyly i tuzemské festivaly

01.07.2012 11:39 - David Věžník | foto: facebook interpreta

NickNack - vratné kelímky (Colours verze)
© www.colours.cz
Zelených kroků na festivalech není nikdy dost, české přehlídky nevyjímaje. Jedním z posledních takových ekologických projektů, který ze Západu letos dorazil i do největších tuzemských festivalových areálů, jsou vratné kelímky na nápoje NickNack. Cílem jejich používání na kulturních akcích je snížit množství odpadu, který z velké části tvoří právě jednorázové plastové kelímky.

Jak to funguje? Oproti vratné záloze dostanete pevný kelímek, do kterého si můžete nechat načepovat svůj oblíbený nápoj, kolikrát budete chtít. Kalíšek můžete samozřejmě kdykoliv vrátit a zálohu dostanete zpět, obsluha vám jej také kdykoliv vymění za čistý, díky možnostem potisku (viz třeba obrázek s motivem letošních Colours Of Ostrava) se však z nádobky může stát praktický festivalový suvenýr.

Projekt zálohovaných kelímků odstartoval loni, pivo a limonádu do nich čepovali například na brněnském Rivierafestu, letos se s nimi setkali návštěvníci Metalfestu v Plzni a napijí se z nich i ti, kteří přijedou do zmíněné Ostravy. "Věříme, že tuto novinku přivítáte, přiblížíme se tím standardu vyspělých festivalů, které se snaží svůj dopad na životní prostředí minimalizovat," stojí například na webu Colours.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY