Nejoblíbenější rockový festival v České republice Masters Of Rock je tady!

02.07.2012 13:03 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Nightwish_2012
© www.grindsnake.com
Léto je zde a s ním i jubilejní desátý ročník mezinárodní přehlídky tvrdé muziky s názvem Masters Of Rock, který se letos koná od 12. do 15. července v areálu Likérky Rudolfa Jelínka ve Vizovicích. Festival se ve své krátké historii propracoval hned k celé řadě nej a pravidelně získává prestižní ocenění. Je to z hlediska turistického ruchu jednoznačně největší kulturní akce, a to nejenom v našem kraji, ale i v ČR. Do Vizovic letos míří hudební fanoušci ze 34 zemí světa a nejdelší cestu podnikají fanoušci až z Brazílie, USA, Kanady či Singapuru. Na dvou pódiích se pak představí na 70 kapel z 13 zemí světa. Své recenze z festivalu přijedou psát novináři téměř ze všech významných evropských hudebních časopisů. Slovíčko "mezinárodní" zde tedy platí ve všech směrech.

"Masters" je ale především velkou atrakcí a svátkem pro české fanoušky. Ti také rozhodli o tom, že v hudebních festivalových cenách pro rok 2011 vyhrál kategorii nejoblíbenější festival ČR právě Masters Of Rock! Jinak "Masters" každoročně získává nejrůznější ocenění v anketách různých periodik, takže se může pochlubit tituly Nejoblíbenější kulturní akce Zlínského kraje (týdeník Sedmička), Koncert roku (časopis Rock and Pop), Hudební událost roku (časopis Spark).

Headlinerem letošního ročníku je celosvětově nejúspěšnější metalová kapela posledních deseti let - Nightwish! Finové Nightwish se po třech letech vrací na pódium festivalu Masters Of Rock s ohromující megashow, s produkcí, která čítá několik kamionů! A nejen to! Nightwish vám představí své nové, koncepční album "Imaginarium", metalové album plné fantazií zahalených v surrealistickém hávu. Jde o vskutku fantastické hudební dílo o třinácti písních, ke kterému kapela dokonce natočila muzikálový film, kde jsou videoklipy k jednotlivým písním propojeny dialogy v jednu souvislou dějovou linii. Píseň "The Last Ride Of The Day" se dokonce stala oficiální hymnou letošního mistrovství světa v ledním hokeji, které proběhlo ve Finsku a ve Švédsku. Alba se prodal již téměř 1 milion kusů, což je více než posledního alba Iron Maiden! S Nightwish zkrátka opět velkolepě ožijí všechny naše noční můry a sny.

S dosud největší pódiovou show přijede také klenot holandského symfonic-metalu Within Temptation, světovou premiéru písně složené speciálně pro české fanoušky si přichystali u nás nesmírně populární švédové Sabaton, kteří přijedou představit také svou zbrusu novou sestavu, složenou ze zkušených muzikantů. Poprvé na festivalu v České republice zahrají legendární Irové Thin Lizzy. Ohromnou událostí bude také vystoupení německé kapely Unisonic, ve které se po dlouhých 24 letech společně představí ex-Helloweeni Michael Kiske a Kai Hansen. Všichni fanoušci čistokrevného hard rocku se mohou těšit na světový comeback Švýcarů Gotthard s novým zpěvákem v čele! Česká metalová legenda Arakain si přizvala na Masters Of Rock velmi exklusivního hosta - Lucii Bílou, která spolu s nimi vystoupí pouze na jediném festivalu - Masters Of Rock! Zkrátka je toho opravdu hodně, co vás letos na "Masters" čeká!


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY