"Call Me Maybe" aspiruje na zahraniční hit roku

27.06.2012 09:37 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

První místa českých hitparád jsou už třetí týden beze změny a jediný domácí žebříček hlásí novou jedničku - Mandrage vystřídal Peter Bič Project. V rádiích si post nejhranější hitovky drží Kanaďanka Carly Rae Jepsen. A v prodejnách? Překvapí ještě někoho, když napíšeme, že nejprodávanější je Tomáš Klus?
Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
© facebook interpreta
RÁDIA - Pátý týden v řadě se v rádiích nejlépe dařilo kanadské zpěvačce Carly Rae Jepsen. Už to tak vypadá, že je rozhodnuto o jednom ze singlů pro letošní léto - je jím "Call Me Maybe". Druzí jsou fun. a Janelle Monáe s "We Are Young", kteří se v žebříčku drží již čtvrtým měsícem a momentálně se nacházejí nejblíže vrcholu. Že by příští jednička? Třetí je Peter Bič Project, který se singlem "Hey Now" vystřídal Mandrage na pozici nejhranější domácí skladby. I když jsou ze Slovenska.

Co se týče nových skladeb, nejvíce se dařilo "This Is Love" od blackeyedpeasáka will.i.ama na sedmdesátém druhém místě. Ten v září vydá čtvrté řadové album "#willpower", na kterém se objeví řada hvězdných hostů v čele s Britney Spears, Davidem Guettou a Mickem Jaggerem (mimochodem, původně se album mělo jmenovat "Black Einstein").

Nová americká popová senzace, duo Karmin, už nějakou dobu bourá světové žebříčky a možná se mu zadaří i v tom našem. Skladba "Brokenhearted" je sedmdesátá pátá. A nevyhnula se nám ani britská jednička "Feel The Love" od kvarteta z londýnské čtvrti Hackney vystupujícím pod názvem Rudimental umístěná na devadesáté třetí pozici. Překvapivě čerstvé novinky.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
  2. fun. feat. Janelle Monáe - We Are Young
  3. Peter Bič Project - Hey Now
  4. Train - Drive By
  5. Gotye feat. Kimbra - Somebody That I Used To Know
  6. Pitbull - Back In Time
  7. ▲ Tacabro - Tacata'
  8. Flo Rida - Whistle
  9. Foster The People - Pumped Up Kicks
  10. DJ Antoine - Ma Chérie

Top 100 RÁDIO 25/2012 - novinky:
72. will.i.am & Eva Simons - This Is Love
75. Karmin - Brokenhearted
93. Rudimental feat. John Newman - Feel The Love
95. Digital Fever feat. Mr. Le Monde feat. Leila - With You (la la la)
98. Markéta Konvičková a Elis - Bye Bye

Tomáš Klus - Racek
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Tomáš Klus si připisuje dvacátý čtvrtý týden na prvním místě s "Rackem" a já nevím, co už víc na adresu úspěšného písničkáře napsat. Co myslíte, najde se letos nahrávka, která "Racka" překoná? Neměnné nám už třetím týdnem zůstávají i druhé a třetí pozice (Václav Neckář a Buty). Na čtvrté příčce je nový přírůstek do série kompilací Taneční Liga. Ti, co kompilaci pravidelně kupují, jistě ví, že pořadové číslo dosáhlo neuvěřitelné hodnoty 140 (a to ani tracklist ani obal nevypadají kdoví jak). Překvapivě se výběru dařilo lépe než novince Justina Biebera "Boyfriend" - ta je šestá.

Mezi novinkami najdeme také hardcore-country partičku z Prahy Walda Gang a "Svařák hop hej" na sedmnácté pozici, dvacátá druhá je Patti Smith s albem "Banga" (na kterém hostuje Johnny Depp) a umístili se i The Beach Boys s comebackovou nahrávkou "That's Why God Made The Radio", první od roku 1996. Zdali se legendární kapela pustí do další, je zatím nejisté. Jisté je snad jen to, že v našem prodejním žebříčku jsou na dvacátém čtvrtém místě.

Top 10 - prodejnost:
  1. Tomáš Klus - Racek
  2. Václav Neckář - Dobrý časy
  3. Buty - Duperele
  4. new Různí - Taneční liga 140
  5. Adele - 21
  6. new Justin Bieber - Believe
  7. Pavel Bobek - Kruhy
  8. Stromboli - Jubilejní edice 1987 - 2012
  9. Tomáš Klus - Hlavní uzávěr splínu
  10. Aneta Langerová - Pár míst... + DVD

TOP 50 Prodejní 25/2012 - novinky:
4. Různí - Taneční liga 140
6. Justin Bieber - Believe
17. Walda Gang - Svařák hop hej
22. Patti Smith - Banga
24. The Beach Boys - That´s Why God Made The Radio
36. Il Divo - Evening With Il Divo: Live in Barcelona
48. Kamil Střihavka - Muzikál a film
49. The Who - Greatest Hits

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 25. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY