Soutěž Air Guitar se blíží k velkému finále

08.06.2012 11:08 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Air Guitar
© facebook interpreta
Finále českého šampionátu ve hře na imaginární kytaru (Air Guitar ČR) se uskuteční letos 22. června v 17:15 hodin na Česká Spořitelna Exit Stage v rámci festivalu United Islands 2012. Poslední možnost kvalifikace do soutěže je 19. června v pražském Hard Rock Café, kde proběhne EPIC Air Guitar 2012 a kdokoli se zde může kvalifikovat přímo do národního finále.

Češi se letos se již potřetí zúčastní mezinárodní soutěže, ze které loni přivezla bronz právě Češka Veronika Müllerová. Světové finále Air Guitar World Championships se koná 24. srpna ve Finsku, letos je již sedmnáctý ročník. Osm nejlepších Čechů se utká na hlavní scéně festivalu United Islands, kde bude obhajovat titul i Müllerová. Soutěž nevyžaduje žádné viditelné vybavení, neklade zvláštní nároky na místo k předvádění nebo na dovednost či mistrovství hry na strunný nástroj. Podmínky pro zařazení do soutěže jsou uveřejněny na této adrese.

Nejlepší imaginární kytarista získává titul mistra ČR, postupuje do světového finále (Finsko) a organizátor mu uhradí cestovní náklady do Oulu. Součástí šampionátu je i propagace světového míru, ke které se všichni účastníci zavazují. "Po loňském úspěchu na světovém šampionátu získala Air Guitar v Česku na popularitě. Letos očekáváme větší konkurenci v domácím klání, loňská šampionka Veronika nasadila laťku velmi vysoko," uvádí Filip Černý, předseda Mistrovství ČR v Air Guitar.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY