Na Rock For People vykřičí svůj hněv britská senzace jménem Architects

31.05.2012 08:33 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Architects
© www.myspace.com/architectsuk
Letošní ročník festivalu Rock for People bude jako učebnice post-hardcore: Po otcích-zakladatelích Refused na festivalu přivítáme i nejčipernější synky žánru, britské Architects. Ti ohromují novým albem "Daybreaker", které předvedou publiku v pátek 6. července, tedy poslední festivalový den.

Přesně 48 hodin je na pultech páté album Architects, post-hardcoreové formace z britského Brightonu. Ta po nahrávce "The here And Now" přichází s deskou "Daybreaker", jež je mnohými znalci (fanoušky ani nepočítaje) vnímána za nejočekávanější žánrový počin letošního roku, a předpovídá se jí ohromný úspěch. Post-HC produkce Architects, kterou katalyzuje řízný vokál frontmana Sama Cartera, měla zpočátku své existence potíže s vlastní identitou. Začala si říkat Inharmonic, aby později své jméno změnila na Counting the Days, až definitivně dospěla k názvu Architects.

Jen krátce poté, co se kapela v roce 2004 zformovala, už sjížděla řadu nejvýznamnějších britských festivalů, mezi nimi i Download nebo Sonisphere, a statut oblíbené festivalové kapely si hájí dodnes. A pozor: mnoho promotérů i kritiků jim dokonce trochu troufale věstí úspěšnou budoucnost, srovnatelnou s kariérami interpretů jako System Of A Down, Korn či Avenged Sevenfold.

Kromě sólových vokálů ve vlastních písních propůjčil Sam Carter výkon svých mocných hlasivek i některým nahrávkám dalších HC či metalových band, jako např. Your Demise, Comeback Kid, nebo Bring Me The Horizon. Kapela si trochu nečekaně střihla i koncerty po boku takových rockových veličin, jakými jsou Faith No More, Placebo nebo Jane's Addiction.

Architects navnadili zdejší fanoušky již třikrát. Nejprve na "Never Say Die Tour" v roce 2009, poté jako host Underoath v dubnu 2010, a poslední uzemňovací kolečko absolvovali letos v březnu, coby předskokani chicagské punk-rockové formace Rise Against. Sice tím v očích mnoha přítomných mírně upozadili své americké hostitele, zato si řekli o vystoupení na Rock for People před opět o něco početnějším davem.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY