Gotye a Carrie Underwood si udrželi americká prvenství

17.05.2012 17:12 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Americkou singlovou hitparádu popáté ovládl Gotye, na druhé místo se už dostali Maroon 5 místo fun. Do první desítky se probojovali Train, dařilo se Rihanně, Pitbullovi i Usherovi. Z desek se nejvíce opět prodalo "Blown Away" Carrie Underwood, stříbrná skončila Adele. Nejvyšší novinku měli Silversun Pickups.
Gotye - Somebody That I Used To Know
© facebook interpreta
SINGLY - V Top 10 sice máme na první pohled plno šipek nahoru a dolů, celkově to byly však jen menší změny. Gotye přidal pátý týden na čele, v rádiích by mohl být už příště první (nyní + 7 % na 132 milionů), downloady i streamy vede. fun. už nestačili na Maroon 5, "Payphone" je tedy celkově stříbrný, stejně jako v počtu stažení a streamů, v rádiích se pak dostal do první desítky.

Airplay Gainerem týdne je Carly Rae Jepsen s 27 % nárůstem na 61 milionů impresí, celkově zůstává čtvrtá před Flo Ridou. Z desítky vypadla Kelly Clarkson a její místo zabrali Train, "Drive" je jejich třetím Top 10 hitem. Do druhé desítky se už dostalo "Where Have You Been" Rihanny a díky vydání desky i "Brokenhearted" Karmin. Dařilo se i Pitbullovi, "Back In Time" si polepšilo z třicítky na dvacet jedničku, i Usherovi, jehož "Scream" je nyní dvacátý pátý oproti čtyřicet šestce posledně, navíc má na 98. příčce novinku "Lemme See" s Rickem Rossem. Ve třetí desítce nově najdeme i "Lights" Ellie Goulding, která se nyní zaměřila také na USA. Upřímně jsem nečekal, že si tam singl povede až tak dobře.

Novinky se tentokrát příliš nepředvedly. Ovládl je pořad "The Voice" a jestli jste show sledovali a zajímá vás, jaké skladby se do žebříčku dostaly, využijte odkazu na konci pro kompletní pořadí. Já doplním tři další debuty, track "No Lie" 2 Chainze a Drakea na 45. místě, speciální "Turn To You (Mother's Day Dedication)" Justina Biebera na šedesátce a country zpěváka Dierkse Bentleyho s "5-1-5-0" na devadesát čtyřce.

    Top 10 - singly:
  1. Gotye feat. Kimbra - Somebody That I Used To Know
  2. Maroon 5 feat. Wiz Khalifa - Payphone
  3. fun. feat. Janelle Monáe - We Are Young
  4. Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe
  5. Flo Rida feat. Sia - Wild Ones
  6. Nicki Minaj - Starships
  7. One Direction - What Makes You Beautiful
  8. The Wanted - Glad You Came
  9. Justin Bieber - Boyfriend
  10. Train - Drive By

Carrie Underwood - Blown Away
© facebook interpreta
DESKY - Ani v deskách jsme neměli žádné velké starty. Zlato si udržela Carrie Underwood, pětapadesátiprocentní propad ani není příliš velký. Díky dne matek si téměř o třetinu polepšila Adele a vrátila se na stříbro. Ta se asi nezastaví, dokud "21" nebude v každé průměrné domácnosti. Na trojce skončil Lionel Richie, pod něj spadl výběr Now! 42, Norah Jones se umístila pátá.

Nejvyšší novinku mají altrockoví Silversun Pickups, třetí počin "Neck Of The Woods" dosáhl jejich nejlepšího umístění, šestky, navíc kritika je nadšená. Za One Direction a Jacka Whitea zaparkoval tank. Teda Tank. Nezjistil jsem, co vězí za uměleckým jménem r'n'b zpěváka Durrella Babbse, každopádně "This Is How I Feel" je jeho páté album a třetí, co se dostalo do první desítky.

V druhé desítce se poskládaly tři novinky od šestnácté po osmnáctou pozici. Jedná se o gospelové duo Mary Mary s albem "Go Get It", britské Keane se čtvrtou deskou "Strangeland" a YouTubové duo Karmin s EPčkem "Hello".

Příští týden bude o prvenství bojovat Adam Lambert s novinkou "Trespassing", v cestě mu bude stát hlavně Carrie Underwood a Adele. Dále vychází například "The Graduation Album" Glee a novinky Tenacious D nebo Garbage.

    Top 10 - alba:
  1. Carrie Underwood - Blown Away (120, -55 %)
  2. Adele - 21 (101, +31 %)
  3. Lionel Richie - Tuskegee (71, +11 %)
  4. ▼ Různí - Now That's What I Call Music! 42 (65, -31 %)
  5. Norah Jones - Little Broken Hearts (60, -46 %)
  6.  N Silversun Pickups - Neck Of The Woods (41)
  7. One Direction - Up All Night (40, -11 %)
  8. Jack White - Blunderbuss (34, -38 %)
  9.  N Tank - This Is How I Feel (33)
  10. ▲ Luke Bryan - Tailgates & Tanlines (26, -1 %)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY