Neckář je stále nejprodávanější, rádiím nově vládne DJ Antoine

16.05.2012 16:55 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Zatímco v obchodech jsme zaznamenali změny pouze minimální (Václav Neckář s "Dobrými časy" drží první příčku), v rádiích máme opět novou jedničku. Stal se jí švýcarský DJ Antoine díky singlu "Ma Chérie", kterým si před dvěma lety udělal jméno v Evropě.
DJ Antoine - Ma Chérie
© facebook interpreta
RÁDIA - A máme tady opět změnu na postu nejhranější skladby v českých rádiích. Gotyeho vystřídal švýcarský DJ Antoine se singlem "Ma Chérie", kterým propaguje kompilační album "Platinum Collection". Změna je i co se týče pořadí nejhranějších domácích skladeb - Nightwork se "Signálem" opět převzal štafetu po Mandrage (ale, fanoušci, nezoufejte, protože brzy na vás z éteru vybafnou se singlem "Mechanik"). To jsou ale veškeré důležité změny.

Novinek jsme se tentokrát vůbec nedočkali a vše důležité již bylo napsáno. Pokud náhodou neposloucháte rádio, níže si můžete pustit video k právě nejúspěšnějšímu singlu "Ma Chérie" a udělat si představu o tom, co momentálně frčí.

Top 10 ČR - rádia:
  1. DJ Antoine - Ma Chérie
  2. Gotye feat. Kimbra - Somebody That I Used To Know
  3. Nightwork - Čekám na signál
  4. Kelly Clarkson - Stronger (What Doesn't Kill You)
  5. Mandrage - Šrouby a matice
  6. Michel Teló - Ai se eu te pego
  7. Emeli Sandé - Next To Me
  8. Foster The People - Pumped Up Kicks
  9. Bruno Mars - Count On Me
  10. Train - Drive By

Václav Neckář - Dobrý časy
© facebook interpreta
PRODEJNOST - V prodejní hitparádě žádné výrazné změny nejsou. I po minulém týdnu jí kralují "Dobrý časy" Václava Neckáře, který tak hlásí návrat do první ligy mezi nejúspěšnější umělce. Na druhém místě je ten vůbec nejúspěšnější Tomáš Klus (ať si kdo chce, co chce říká) a "Racek", třetí je novinka z minulého týdne - Norah Jones s "Little Broken Hearts". Nově je v Top 10 Michal Prokop s boxem "Pořád to platí 1968 - 1989" (vzhledem k tomu, že komplet vyšel skoro před čtyřmi lety, tipuji, že jej v obchodech zlevnili).

Nejúspěšnější novinka je tentokrát z vod klasické hudby. Na osmnáctém místě je mezzo-sopranistka Magdalena Kožená s nahrávkou "Love And Longing (Ravel*Dvořák*Mahler)", kterou natočila s Berlínskou filharmonií. O dvě příčky níže je v pořadí 67. díl série kompilací "Tekno" (možná si ještě někteří vzpomenou, že původně vycházela pod názvem "Čágo Belo Tekno" a v TV Nova běžela hudební hitparáda Eso, který uváděla Tereza Pergnerová...). Dvacátý první je legendární Spirituál kvintet s novým albem "Čerstvý vítr", které vychází po neuvěřitelných dvaapadesáti letech od založení souboru. Na dvacáté sedmé příčce jsou pak Keane a jejich čtvrté studiové album "Strangeland".

Top 10 - prodejnost:
  1. Václav Neckář - Dobrý časy
  2. Tomáš Klus - Racek
  3. Norah Jones - Little Broken Hearts
  4. Adele - 21
  5. Madonna - MDNA
  6. Tomáš Klus - Cesta do záhu(d)by
  7. Pražský výběr - Straka v hrsti (Jubilejní edice 1982 - 2012)
  8. Tomáš Klus - Hlavní uzávěr splínu
  9. Michal Prokop - Pořád to platí 1968 - 1989
  10. Leonard Cohen - Old Ideas

TOP 50 Prodejní 19/2012 - novinky:
18. Magdalena Kožená - Love And Longing (Ravel*Dvořák*Mahler)
20. Různí - Tekno 63
21. Spirituál kvintet - Čerstvý vítr
27. Keane - Strangeland
35. Metallica - Metallica

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 19. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY