Českému éteru vládnou Nightwork

03.05.2012 08:52 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

České skladby letos ovládají rádia. Po veleúspěšných Mandrage obsazují post nejhranější skladby Nightwork, kteří sundali "Tepláky" a rozhodli se "Čekat na signál". V prodejní hitparádě opět vítězí oblíbený písničkář Tomáš Klus, když poráží comebackové album Václava Neckáře.
Nightwork - Čekám na signál
© facebook interpreta
RÁDIA - Zatímco film "Signál" nejspíš skončí brzy v zapomnění, ne tak jeho ústřední melodie. Tu si totiž vzali na starosti stále víc populární Nightwork a dobyli s ní česká rádia. Dostala název "Čekám na signál" a na první místo dosáhla po třinácti týdnech v hitparádě. Na druhou příčku tak byl sesazen indie-popař Gotye se "Somebody That I Used To Know", který tak rádiím kraloval pouhý týden. Třetí pozici si i nadále drží Michel Teló s "Ai se eu te pego". Zajímavostí je vstup poprockové skupiny Train na desáté místo se skladbou "Drive By", čímž navazují na úspěch "Hey, Soul Sister" z předchozí desky.

Z nových skladeb je pravděpodobně nejzajímavější hned ta nejúspěšnější od Michaela Buriana. Jeho nejnovější singl "Beautiful Love" dosáhl díky rotacím šedesátého sedmého místa a docela nechápu what's the fuzz?. Myslím, že z tohoto (odpusťte) paskvilu se snad těžko stane letní hit (ale třeba se mýlím). To druhá novinka už je naštěstí mnohem víc aktuální - je od Linkin Park. Ti nás již brzy obšťastní s novou deskou "Living Things" (vychází 25. června) a právě z ní je skladba "Burn It Down", která již zní i z našich rádií. Startuje na osmdesátém devátém místě. Poslední novinkou je Nicki Minaj se singlem "Starship" na devadesátém sedmém místě.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Nightwork - Čekám na signál
  2. Gotye feat. Kimbra - Somebody That I Used To Know
  3. Michel Teló - Ai se eu te pego
  4. ▲ DJ Antoine - Ma Cherie
  5. Mandrage - Šrouby a matice
  6. Kelly Clarkson - Stronger (What Doesn't Kill You)
  7. Foster The People - Pumped Up Kicks
  8. Bruno Mars - Count On Me
  9. David Guetta feat. Sia - Titanium
  10. Train - Drive By

Top 100 RÁDIO 17/2012 - novinky:
67. Michael Burian & Jean Luc feat. Ivan M & Jk - Beautiful Love
89. Linkin Park - Burn It Down
97. Nicki Minaj - Starship

Tomáš Klus - Racek
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Pravděpodobně jedna z nejočekávanějších českých nahrávek tohoto roku, nová deska Václava Neckáře "Dobrý časy", je konečně venku. Vyšla minulý pátek, a i když se prodávala pouze pár dnů, dostala se na druhé místo prodejního žebříčku. Vrchol jí tentokrát vyfoukl Tomáš Klus, ale myslím, že příští týden už dojde ke střídání stráží. Třetí příčku má Pražský výběr", jehož "Straka v hrsti" se relativně slušně prodává, a připravuje tak kapele půdu na nadcházející turné.

Kromě Neckáře jsou tento týden novinky značně hlučného a tvrdého charakteru. Dvacáté sedmé místo má britská gothic-metalová formace Paradise Lost se třináctou studiovou deskou "Tragic Idol". Třicátá druhá je také britská, ale tentokrát spíše rockově progresivní kapela Anathema a nahrávka "Weather Systems". Do třetice tady máme švédskou hardrockovou klasiku Europe a jejich nejnovější, v pořadí deváté album "Bag Of Bones" na třicáté sedmé pozici.

Top 10 - prodejnost:
  1. Tomáš Klus - Racek
  2. new Václav Neckář - Dobrý časy
  3. Pražský výběr - Straka v hrsti (Jubilejní edice 1982 - 2012)
  4. Madonna - MDNA
  5. Leonard Cohen - Old Ideas
  6. Adele - 21
  7. Marsyas - V mýdlových bublinách: Live 1973-1978
  8. Tomáš Klus - Cesta do záhu(d)by
  9. Tomáš Klus - Hlavní uzávěr splínu
  10. Mandrage - Moje krevní skupina

TOP 50 Prodejní 17/2012 - novinky:
2. Václav Neckář - Dobrý časy
27. Paradise Lost - Tragic Idol
32. Anathema - Weather Systems
37. Europe - Bag Of Bones

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 17. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY