Twin Atlantic natočí po Warped Tour druhé album, možná opět s Nortonem

07.05.2012 15:10 - Martin Wipplinger | foto: facebook interpreta

Twin Atlantic
© myspace.com
Twin Atlantic byli bezesporu objevem loňského ro(c)ku v Británii. Debutový dlouhohrající materiál "Free", který redakce musicserveru zařadila mezi top 10 alb toho období, jim otevřel dveře za oceán, a skotská kapela se tak letos má možnost ukázat i při Warped Tour. Na věhlasné severoamerické koncertní šňůře odehraje v šestadvaceti dnech celkem třiadvacet koncertů. Podle vyjádření frontmana Sama McTrustyho ale určitě zbudou síly i na pozdně letní natáčení nové desky, která už členům Twin Atlantic rotuje v hlavě.

"Až Warped Tour skončí, budou z nás asi vyhublí zombíci. Po hraní v takovém vedru budeme potřebovat malý odpočinek," naťukl McTrusty, jakáže zkušenost to v létě za oceánem jeho formaci čeká. "Po tom už půjdem do studia nahrávat album číslo dvě," dodal v rozhovoru pro britský týdeník NME. A jak daleko už s novými skladbami Twin Atlantic jsou? "Máme nejmíň patnáct šestnáct songů, pro deset z nich už máme demíčko. Ale vlastně jsme pořád ještě na začátku, rádi totiž po sobě věci ještě milionkrát kontrolujeme. Jsme zvláštní perfekcionisté," přiznávají, že je před nimi ještě dlouhá cesta. Album proto ještě letos nejspíš čekat nemůžeme, vyjít by mohlo na začátku roku následujícího.

Stejně jako v případě "Free" by Twin Atlantic rádi svěřili produkci do rukou Gila Nortona (Foo Fighters, Pixies). "Už jsme o tom společně začali debatovat. Práce s ním se nám líbila a nemyslím si, že by nám kdokoli jiný mohl pomoci vytvořit tak vysoce účinný rockový zvuk, k němuž míříme," má jasno kapela o obsazení producentského postu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY