Natailie Oreiro, otřes se!

22.10.2001 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Natalie Oreiro u nás prodala velkou spoustu svých dvou desek, stále je dost populární, a tak česká pobočka BMG vydala speciální album "2001" s hity, remixy a videoklipy. Fanoušky tento podivný hybrid asi potěší, ostatní by se od něj měli přece jen držet dál.
3/10

Natalia Oreiro - 2001

Celkový čas: 44:02 (+ videoklipy)
Vydavatel: BMG
Natalie Oreiro by coby zpěvačka asi byla celkem nikde nebýt telenovely "Divoký anděl", zvláště v České republice, kde španělsky zpívající interpreti rozhodně nepatří mezi ty nejznámější, potažmo nejprodávanější. Úspěch jejích dvou alb, které byly jedněmi z nejprodávanějších nahrávek zahraničního interpreta v České republice v poslední době, vyvolal samozřejmě poptávku, kterou se česká pobočka BMG rozhodla vyplnit tímto podivným hybridem, který je určen spíš na vydělávaní peněz než cokoli jiného. Ale fanoušci Natalie budou určitě nadšení.

Největším problémem je to, že "2001" měla vyjít v rámci podpory několikakoncertního turné slečny Oreiro po Česku a Slovensku. Turné bylo však několik týdnů před započetím zrušeno, ale deska samozřejmě vyšla. Její obsah je určen opravdu jen pro fanoušky této dámy, normální posluchač na něm nic zajímavého nenajde.

Deska se skládá z celkem tří částí - hitů, remixů a videoklipů. Hitová část obsahuje šest známých skladeb, včetně dvou největších hitů "Cambio Dolor" (ústřední téma oné profláklé telenovely) a "Tu veneno", což je opravdu povedená rychlá písnička v jemně latinskoamerickém rytmu. Zbytek hitů tvoří hlavně balady, snad jen "Que si, que si" stojí díky své uvolněné náladě za zmínku. Remixová část je hodně drsná, protože nevěřím tomu, že čeští posluchači Natalie (velkou část jich samozřejmě tvoří relativně starší lidé) ocení své oblíbené songy v dusajícím kabátě. Ale na druhé straně už jsem slyšel mnohem horší remixy, tohle je docela slušný průměr, neboli dobře odvedená práce, která vás ale ničím nezaujme. Pětice klipů odpovídá audioverzím hitů, jen "Que si, que si" chybí. Ne že by klipy byly něčím výjimečné, ale ten k "Tu veneno" je velmi povedený, jen vždy čekám, kdy Natalii vypadnou ňadra z onoho neuvěřitelného výstřihu...

Pro člověka, který Natalii Oreiro zrovna nefandí, je tahle deska naprosto zbytečná, pro fanoušky (jimž je tato nahrávka s podtitulem "Fans Edition" určena] to může být příjemný dárek pod stromeček. Ale jinak tady není o co stát.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY