Klus a Gotye se udrželi ve vedení českých žebříčků

25.04.2012 08:51 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Jméno Tomáše Kluse se v komentáři českých žebříčků objevuje pravidelně od vydání jeho třetí desky "Racek" (tedy od 39. týdne minulého roku) a nejspíše se bude ještě nějakou dobu objevovat - po uplynulém týdnu je opět nejprodávanější. V rádiích se nejvíce hraje Belgičan Gotye a domácí Nightwork.
Gotye - Somebody That I Used To Know
© facebook interpreta
RÁDIA - Stále rostoucí popularita belgicko-australského indie-popaře jménem Gotye vyústila minulý týden v první místo v české rádiové hitparádě. Zájem zatím neopadává a svou pozici neopouští ani po minulém týdnu. Naopak domácí Mandrage po dlouhých šestnácti týdnech ztrácejí prvenství, co se týče českého žebříčku, protože je vystřídali Nightwork s hitovkou "Čekám na signál". Třetí příčku pak okupuje Michel Teló s "Ai se eu te pego". Nově je v TOP 10 singl "Count On Me" od Bruna Marse na sedmé pozici, který si polepšil o devatenáct příček oproti předminulému týdnu.

Novinek se opět sešlo hodně. Tou, které se podařilo dostat do nejvyšších rotací, je nejnovější singl od Jennifer Lopez a Pitbulla "Dance Again". Tento song o lásce a tanci (ó, jak originální) na padesátém devátém místě zatím nenajdete na žádném řadovém albu J.Lo, ale v budoucnu by se měl objevit buď na výběru hitů nebo nové studiovce. Na šedesáté osmé pozici do českého žebříčku poprvé vstupuje britský boyband One Direction se skladbou "What Makes You Beautiful", se kterou v UK vyhrál singlovou hitparádu. Schválně, jak se jim povede u nás (a hlavně jak dlouho pod současným jménem, které by si podle stejnojmenné americké grupy měli změnit)?

Sedmdesátí druzí jsou další debutanti. Tentokrát jde ale o skupinu slovenskou, z Košic, která si říká Peter Bič Project podle kytaristy Petera Biče (který jinak působí ve známé formaci IMT Smile). Z českých rádií (tedy spíš asi jen z Evropy 2) můžete slyšet jejich poslední singl "Hey Now". A zmíním ještě jednu formaci, která u nás debutuje, je jí ruské popové trio s trochu nevšedním názvem Serebro (v případě úspěchu v Česku nevím, jestli jde o zrovna šťastně zvolený název...). Singl "Мама Люба" je na sedmdesáté sedmé příčce.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Gotye feat. Kimbra - Somebody That I Used To Know
  2. Nightwork - Čekám na signál
  3. Michel Teló - Ai se eu te pego
  4. David Guetta feat. Sia - Titanium
  5. Mandrage - Šrouby a matice
  6. Foster The People - Pumped Up Kicks
  7. Bruno Mars - Count On Me
  8. ▼ DJ Antoine - Ma Cherie
  9. Flo Rida - Good Feeling
  10. Kelly Clarkson - Stronger (What Doesn't Kill You)

Top 100 RÁDIO 16/2012 - novinky:
59. Jennifer Lopez & Pitbull - Dance Again
68. One Direction - What Makes You Beautiful
72. Peter Bič Project - Hey Now
77. Serebro - Mama Luba
84. Lana Del Rey - Born To Die
91. Taio Cruz - Troublemaker
100. No Name - Svetlo

Tomáš Klus - Racek
© facebook interpreta
PRODEJNOST - "A zase ten Klus!" chce se jednomu říct. Jenomže co naplat, když úspěšnějšího umělce momentálně v Česku nenajdete (alespoň dokud Kabát nevydá novou desku) a ti zahraniční mu konkurují jen těžko. Pak se nemůžeme divit, že je i nadále nejprodávanější s "Rackem", a také že má v TOP 10 i předchozí dvě alba. Druhé místo patří legendární desce "Straka v hrsti" Pražského výběru, a třetí pak novince Michala Hrůzy "Noc". Co se týče umístění, jde o zatím největší úspěch v jeho sólové kariéře. Hrůzovo album je také jedinou novinkou pro tento týden.

Na závěr si neodpustím jednu zajímavost pro fanoušky soutěže Hlas Česko Slovenska - každý z porotců (pro ty, kdo pořad nesledují, jsou to Michal David, Pepa Vojtek, Dara Rolins a Rytmus) je v padesátce nejprodávanějších alb zastoupen alespoň jednou nahrávkou (Michal David dokonce dvěma). Tak alespoň k něčemu je ta soutěž dobrá...

Top 10 - prodejnost:
  1. Tomáš Klus - Racek
  2. Pražský výběr - Straka v hrsti (Jubilejní edice 1982 - 2012)
  3. new Michal Hrůza - Noc
  4. Madonna - MDNA
  5. Adele - 21
  6. Michal David - Lucerna +DVD
  7. Tomáš Klus - Hlavní uzávěr splínu
  8. Leonard Cohen - Old Ideas
  9. Tomáš Klus - Cesta do záhu(d)by
  10. Mňága a Žďorp - Dáreček

TOP 50 Prodejní 16/2012 - novinky:
3. Michal Hrůza - Noc

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 16. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY