Kocáb s Pavlíčkem se usmířili, Pražský výběr nachystal comeback

17.04.2012 16:35 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Pražský výběr - Straka v hrsti (Jubilejní edice)
© facebook interpreta
Zatímco dlouhé týdny médii propíraný reunion Guns N' Roses o víkendu v Rock'n'rollové síni slávy neproběhl, čeští hudebníci Michael Kocáb a Michal Pavlíček ukázali, že dokážou překonat rozpory, a ohlásili koncertní comeback Pražského výběru.

Kocáb s Pavlíčkem spolu přitom byli rozhádaní natolik, že první jmenovaný před lety založil formaci Pražský výběr II, a jejich setkání na pódiu se tak zdálo utopií. Spouštěčem reunionu a oteplení vztahů se ale stala smrt Václava Havla, jenž se ty dva již dříve pokoušel dvakrát neúspěšně usmířit. Na dnešní tiskové konferenci se představili i s basákem Vilémem Čokem a dvojicí bubeníků Klaudiem Kryšpínem a Jiřím Hrubešem. Společně se vydají na několikakoncertní turné, které proběhne na podzim. Muzikanti také pokřtili novou edici legendární desky "Straka v hrsti", která právě vyšla u vydavatelství Supraphon.

Listopadové koncerty se budou konat na zimních stadionech, případná další vystoupení či dokonce nové studiové album jsou prozatím ve hvězdách. Potvrzené termíny jsou následující:

11. listopad - Praha
13. listopad - Ostrava
15. listopad - Bratislava
21. listopad - Brno
24. listopad - Pardubice


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY