Zea má namířeno do Česka

05.04.2012 12:15 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Zea
© facebook interpreta
Zea, one-man breakpop kapela z Amsterdamu - s jedním muzikantem, ale úžasnými nápady. Zea je sólový projekt Arnolda de Boera, současného zpěváka The Ex, veteránů holandského noise-punku. Jak umí zaválet naživo, ukáže českému publiku ve středu 18. dubna v Praze v Paláci Akropolis.

I když je de Boer aka Zea vedle kytary vybaven mikrofonem, samplery, synťáky i automatickými bicími, vytváří jednou chytlavé, jindy drásavé popsongy, které spíš než digitálně znějí analogově, rockově a punkově. Vrší na sebe krásně zkreslené kytarové barvy, temně hypnotické rytmy a hluky. Během poslední dekády byl de Boer na kontinuálním světovém turné, vystupoval na prestižních festivalech, jako je třeba francouzský Printemps de Bourges, CMJ nebo americký SXSW, a i v tak exotických zemích, jako je Etiopie či Ghana. Jeho styl přesně zapadá do estetiky už nežijícího DJe Johna Peela, který ho s oblibou hrál na BBC a natočil s ním live session.

Koncert začíná v půl osmé. Předprodej vstupenek zajišťuje předprodejní síť Ticketpro a Palác Akropolis. Nyní pořídíte lístky za 270 Kč na stání a 320 Kč na sezení na balkoně. Na místě budou o třicet korun dražší.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY