Kolář nahrál průměrné album se světoznámými hudebníky

27.04.2012 13:00 - Daniel Mareš | foto: facebook interpreta

Oblíbený český zpěvák Petr Kolář vytvořil album, které mělo být výjimečné. Nic zásadního se však neděje. Vznikla další tuctová deska, která lehce zapadne. Zpěvákovi nepomohlo ani nahrávání v Los Angeles se světoznámými hudebníky. Po technické stránce je "Čas nás naučí" brilantní, to je ale málo.
5/10

Petr Kolář - Čas nás naučí

Skladby: Toužím dál, Žijeme z lásky, Čas nás naučí (píseň pro Martu), Nechci Tvý slzy, Do stejnejch vod, Navzdory hříchům, Dávám, Daruj mi chvíli, Tolikrát, Nikdy se neschovám , Ano či nie
Vydáno: 24.10.2011
Celkový čas: 37:74
Vydavatel: Universal
Petra Koláře jedni milují a druzí nenávidí. Faktem je, že si dokázal vybudovat silnou posluchačskou základnu. Je typickým příkladem umělce, který místo působení v kapelách Precedens a Arakain raději zvolil cestu rádiového miláčka pro celou rodinu. Nikdo mu však nemůže upřít jeho skvělý hlas a talent. Dobře hodnocené bylo i jeho akustické turné. V něm ukázal, že ve svém repertoáru má i kvalitní skladby, nejvíce mu zde slušela blues-rocková poloha, která však byla výjimečná.

Kolář se vždy uměl obklopit dobrými muzikanty i skladateli. Novou desku si zajel nahrát rovnou do Los Angeles a podílela se na ní řada zvučných jmen. Plusem alba jsou právě studioví hráči. Na kytaru tu hraje Tim Pierce, který je známý svou spoluprací s Michaelem Jacksonem či Santanou. Na nosiči se podílel i klávesista Jamie Muhoberac, který spolupracoval i s Rolling Stones či Bobem Dylanem. Hudbu složili také zahraniční muzikanti. Kolář tak zůstává autorem většiny textů.

Žádná ze skladeb není výrazná, všímavějšímu posluchači připadá celé album prvoplánové a strohé. Nejpovedenější skladbou na desce je "Navzdory hříchům". Tato píseň je velmi dobrá a skvěle by fungovala bez vypjatého refrénu, ve kterém se Kolář za každou cenu snaží udělat ze skladby hit. Jednodušší akustické aranžmá s kytarou a pianem by jí slušelo více. Jedním z plusů desky však zůstává to, že je rockovější a celkově přímočařejší.

Faktem je, že při poslechu "Čas nás naučí" se člověk moc nebaví. Po skončení poslední skladby posluchač nemá obvyklou potřebu si nějakou z písní broukat a rovnou se k nějaké, která mu utkvěla v paměti, vrátit. Petr Kolář je dobrý muzikant, výborný zpěvák. Škoda že jeho tvorba je až tolik popová a masová. Třeba se jednou od tohoto talentovaného umělce dočkáme vyzrálé a hlubší desky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY