Flamenco a hip hop? To je La Shica! Přijďte se přesvědčit do Archy

27.03.2012 13:03 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

La Shica flyer
© facebook interpreta
Španělská diva La Shica, to je flamenco mimo všechny kategorie křtěné hip hopem, funkem, rockem a brazilskými rytmy. Charismatická Elsa Rovayo si navíc dovolila věc pro flamenco nevídanou: zpívá a tančí současně! Hvězda loňského ročníku Colours Of Ostrava se českým divákům poprvé představila na festivalu United Islands v roce 2008 a nyní se vrací, aby odehrála svůj vůbec první klubový koncert, a to 4. dubna v Divadle Archa.

Flamenco je disciplína se třemi typickými a specifickými projevy: hrou na kytaru, zpěvem a tancem. Všechny tři zároveň dělat nejdou. Elsa Rovayo, řečená La Shica, však zvládá bravurně dva z nich, zpěv a tanec. La Shica pochází z marockého španělského území Ceuty, kde žila do patnácti let. V Madridu pak studovala tradiční flamenco tanec, kterému se věnovala v klubech, zvaných tablaos. Až do osmadvaceti let, kdy se - údajně z minuty na minutu - rozhodla, že k tanci bude i zpívat. Sestavila kapelu, ve které nechybějí flamencu natolik "cizorodé" nástroje jako kontrabas a klávesy, a už prvním albem "Trabajito de chinos" (2008), ale zvláště koncerty, vycházejícími z jeho materiálu, na sebe přitáhla pozornost. Do pozice vysoce respektované umělkyně ji potvrdila další deska "Supercop" (2010) i úspěšná vystoupení na hlavních srazištích fanoušků i profesionálů v oblasti world music, tedy veletrhu WOMEX a festivalu WOMAD.

Koncert začíná v osm hodin večer. Vstupenky seženete v předprodeji za 490 Kč za stání nebo za 700 Kč za sezení na balkoně. Klienti České Spořitelny zaplatí 390 Kč za stání nebo 560 Kč za sezení na balkoně. V den konání koncertu zaplatíte za vstupné 600 Kč (stání) nebo 700 Kč (sezení balkon).


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY