Nigel Hayes bude hlavní hvězdou dalšího Honeypotu

09.10.2001 18:20 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Honeypot 13.10.2001
© facebook interpreta
Nigel Hayes má za sebou spoustu projektů, ať už vlastních či cizích, na nichž participoval jako host nebo producent. O jeho záběru svědčí také fakt, že soundtrackem doprovodil oceněný film pro britskou nezávislou TV stanici Channel Four. Nigel začal s profi DJingem při pořádání vlastích jazz funk parties v Londýně, kde mezi jeho hosty patřili například Gilles Peterson či Norman Jay.

Poté co se odstěhoval do Glasgow, připojil se ke značce Soma Recordings, přijl zde několik DJ rezidencí a začal společně s Funk D’Void nahrávat svůdný jazzy house a jazz tech pod jménem Chaser (nové Chaser LP právě vychází u Soma Recordings). Pozoruhodné nahrávky projektu Chaser, jako např. "Sides Of Iron", jsou považovány za klasická jazzhouse dílka, oslavovaná každým od Laurenta Garniera a Ashley Beedla až po Kruder & Dorfmeister.

Nigel se později odstěhoval do New Yorku, kde působil jako manažer pro Dance Tracks, proslavený obchod s vinyly Joe Clausella. Poté se, jako Chaser spolupodílel na produkcích Toronto Artist Abacus (A:xus) a společně jim u Guidance Recordings vyšlo disko Charly Brown. Poslední dva roky se Nigel soustředil hlavně na svoji sólovou kariéru. Nedávno vydal svoji debutovou LP "But Is It Art", a do špiček hitparád vzlétl s "Que Pasa", vydanou u contrast, společně s remixy od Halo Varga a Jenö. Přesněji řečeno, Niigel je na západním pobřeží U.S.A., jako remixer a DJ, horkým želízkem v ohni. Když se s ním poprvé seznámili Hipp-E & Halo (Shake a Camouflage), poklekli a začali mu líbat nohy.

Nigel nám zahraje 13. října na Honeypotu v Mecce se svými dobrými kamarády a našimi velmi, velmi speciálními hosty.

(Tisková zpráva agentury Wax.)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY