NVÚ slaví 25 let a zvou na dokument o kapele

10.03.2012 15:29 - Martin Višňa | foto: facebook interpreta

NVÚ
© nvu.cz
Východočeští punkeři NVÚ si letos připomínají 25 let od svého vzniku, a jak o nich běžně veřejnost ví především prostřednictvím plakátů na koncerty, tentokrát se kapela hlásí o slovo rovnou dvěma filmovými dílky. Tím prvním je videoklip k písni "Rudý - hnědý" a brzy představí také dokument "Nepřichází v úvahu" (tedy NVÚ - pozn. autora), který pojednává o historii skupiny.

Song "Rudý - hnědý" pochází ze zatím poslední řadovky "Nikdy nebo navždy", který vyšla koncem roku 2009. Jeho slova staví na stejnou roveň komunisty a fašisty a stejně tak je tomu i v klipu, který pro kapelu natočil Pavel Junek. Kromě záběrů z únorového koncertu v pražském Rock Café se ve videu objevují takové nechvalně proslulé osobnosti jako Adolf Hitler nebo J. V. Stalin, ale také Miloslav Ransdorf. Video můžete zhlédnout níže.

Na komunisty jistě přijde řeč také v dokumentu, který mapuje čtvrtstoletí fungování NVÚ od konce 80. let, kdy se zformovali ze sestavy Kmitací adapter, až po současnost, kdy kapela patří k pilířům české punkové scény. Hodinový snímek plný rozhovorů a archivních materiálů natočil Lukáš Báchor, premiéru bude mít 23. března v královéhradeckém kině Central, které bude patřit nejen promítání, ale i živému hraní oslavenců a formací Levák Bob a Zamčená hlava.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY