Čtvrtá studiovka Keane vyjde počátkem května

28.02.2012 12:19 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Keane
© Universal Music
Pokud patříte mezi ty, kterým chyběla kapela Keane, můžete se již nyní těšit na květen. To se totiž konečně dočkáte jejich čtvrté studiové desky.

Album vyjde 7. května, bude se jmenovat "Strangeland" a najdeme na něm dvanáct písní. Všechny vznikly ve Velké Británii, a to ve studiu pianisty formace Tima Rice-Oxleyho. Produkce se ujal Dan Grech, pod jehož taktovkou vznikly v minulosti i desky Radiohead, The Vaccines nebo nedávný debut Lany Del Rey. Jak to při natáčení vypadalo, můžete hodnotit díky videu pod článkem.

Keane se od poslední nahrávky trošku rozrostli, za čtvrtého oficiálního člena byl přijat basák Jesse Quin, který kapelu v posledních létech doprovázel na turné. Jak se všichni členové kapely shodují, je album "Strangeland" nejosobnější a nejupřímnější deska, kterou kdy natočili, a už se nemohou dočkat, až nové písně představí svým fanouškům naživo.

První dva koncerty skupina odehraje v De La Warr Pavilionu v městečku Bexhill, které patří již od studijních let k jejich nejmilejším a navíc se nachází jen kousek od místa, kde deska vznikla. Zajímavé je, že kapela informaci o koncertech zveřejnila jen v lokálním deníku, a i tak byla obě vystoupení vyprodána do pěti minut. Dalších deset koncertů po Velké Británii čeká muzikanty v druhé polovině května a prvních červnových dnech. Následně by se Keane měli přesunout i do několika evropských metropolí. Zda mezi nimi bude tentokrát i Praha, bychom se měli dozvědět v průběhu března.

Pro úplnost přinášíme ještě finální tracklist alba "Strangeland": You Are Young, Silenced By The Night, Disconnected, Watch How You Go, Sovereign Light Cafe, On The Road, The Starting Line, Black Rain, Neon River, Day Will Come, In Your Own Time, Sea Fog.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY