Deathmetalový svátek: do Prahy míří Origin, Psycroptic a Ulcerate

01.02.2012 10:42 - Matěj Bílý | foto: facebook interpreta

Origin
© www.obscure.cz
Praha zažije deathmetalovou slavnost. V klubu Black pes vystoupí 13. února absolutní světová špička moderního death metalu v čele s kapelami Origin, Psycroptic a Ulcerate. V roli předkapel se představí Francouzi Svart Crown a pražská naděje Heaving Earth.

Kansaská patra Origin patří již několik let mezi průkopníky na poli ultrarychlého technického death metalu. Smrtící smršť arpeggií, blastů a extrémních vokálů během posledního desetiletí posunula hranice žánru. Ačkoliv aktuální deska "Entity" je o poznání klidnější, vystoupení těchto Američanů působí nadále zdrcujícím dojmem.

Rovněž australští Psycroptic sázejí na technické pojetí death metalu a její vystoupení jsou pověstná naprostou instrumentální precizností. Kapela má před vydáním nové desky, můžeme se tedy těšit na živou ochutnávku. Aktuální turné navíc odzpívá Zdeněk Šimeček (Godless Truth), kterému se jako jednomu z mála Čechů podařilo proniknout mezi světovou metalovou elitu. Odlišnou tvář moderního death metalu budou prezentovat novozélandští Ulcerate. Jejich tvorba se vyznačuje především neotřelými postupy a temnou atmosférou plnou bezmoci a zkázy.

Vstupenky distribuují tradiční sítě Ticketpro, Ticketportal a Ticketstream a na svých internetových stránkách rovněž Obscure Promotion.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY