Log In To The World Parties se blíží

29.09.2001 11:22 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Log In To The World Praha
© facebook interpreta
Během dvou po sobě následujících pátků a jedné soboty v říjnu proběhnou 12.10. v Praze, 19.10. v Pardubicích a 20.10. v Ostravě "The Sounds of London, San Francisco and Sydney" parties, prostřednictvím kterých agentura WAX vždy představuje DJe a live acts ze tří světových měst. Tyto parties opět roztočí pomyslnou zeměkouli taneční scény a naváží tak na tradici započatou již před rokem. Zatímco na přelomu října a listopadu roku 2000 představily parties s tímto konceptem crème de la crème taneční scény Tokya, Sao Paula a Berlína, bylo jaro 2001 ve znamení Paříže, New Yorku a Kapského Města. Letošní podzim nabídne Praze, Pardubicím a Ostravě zcela nový line-up, prst pořadatelů se zastavil na světových metropolích Londýn, Sydney a San Francisko.

Koncept parties navazuje na úspěšnou tradici předchozích dvou vln a snaží se přiblížit návštěvníkům parties za pomoci hudby, tance, videoprojekce a speciálních peformací vybraná tři světová města. Během přípravy parties se pořádající agentuře WAX podařilo zjistit, že San Francisko se i navzdory své psychedelické a hippie minulosti, nestalo hlavním městem tranceu, jak by se někomu mohlo zdát. San Francisko zůstává i nadále magnetem pro mladé kreativní lidi, asi díky své, na první pohled patrné, geografické a filosofické odlišnosti od ostatních měst ve Spojených státech. V tomto městě a na jeho taneční scéně panuje neortodoxní a volnomyšlenkářský duch. Z free a undergroundové party scény San Franciska vzniklo velké množství labelů taneční muziky. Ty přilákaly mnoho djs a producentů (např. z Chicaga či z Velké Británie), kteří se rozhodli do San Franciska přestěhovat a asimilovali s místními umělci a kulturou. Tímto spojením vznikla silná identita deep a dubby houseu, která je rovněž nazývána West Coast soundem. Drum´n´bassová scéna San Franciska dominuje těm v ostatních amerických městech, ale San Francisko vždy tančilo v rytmu vlastního beatu, což ostatně činí dodnes. (Pro parties byli potvrzeni živá pětičlenná kapela aFRO-mYSTIK/om Records a DJ Dano/Red Melon Records a Jeno z Wicked Records).

Tím ale projekt nekončí - zatímco San Francisko je kolébkou West Coast soundu, lze Londýn nepochybně považovat za hlavní město taneční hudby jako takové. Londýnská taneční scéna stála vždy ve středu zájmu a byla pro ostatní vzorem, a to jak v houseu, tak i v technu, drum´n´bassu, two stepu, experimentálních stylech, atd.atd. Ačkoliv na tamní taneční scéně byly tvůrčí schopnosti umělce vždy nadřazeny komerčnímu záměru, daří se v Londýně úspěšně spojovat obojí. Zcela nové vinyly, které se pouští na gramofonech v malých londýnských klubech stále určují cestu mnoha skladeb na světové taneční parkety. Londýn představuje v oblasti taneční hudby začátek cesty, která vede k celosvětovému úspěchu. Navíc, přes všechny možné hudební vlivy nebo právě díky nim si Londýn zachovává punc opravdovosti. (Během parties budou hájit barvy Londýna ex-Underworld leader Darren Emerson, král 2stepu a UK garage MJ Cole, kmotr londýnské old school Norman Jay/Serious, DJ Yousef/Cream, Underwater Records, Trevor Rockcliffe/Ultimate Base, Circulation live a Jamie Anderson/NRK).

Posledním a nejvzdálenějším městem představovaným během The Sounds of London, San Francisco and Sydney parties je Sydney. I kdyby nikdo jiný na světě neoslavoval Austrálii, zhostili by se Australané sami tohoto úkolu, a to s nesmírnou vervou a vytrvalostí. Karnevaly, festivaly a obrovské kluby, to vše charakterizuje scénu v Sydney, kde se tanečním parketem často stává i ulice. Izolace od ostatního světa a jeho pozornosti vyústila v to, že se Aussies, jak jsou Australané anglofonním světem nazývání, naučili bavit sebe sama. Jejich píle a zaujatost v oblasti taneční hudby v současnosti přitahuje čím dál tím větší množství djs a producentů a Sydney na oplátku nabízí světu umělce taneční hudby nejvyšší kvality. Pohled světa Sydney často upoutává svojí svěžestí a mladistvým nadšením pro taneční hudbu. (Pro parties byli potvrzeni DJs Ken Cloud a Simon Caldwell).

Log In To The World parties se uskuteční v pátek 12. října ve Veletržním paláci v Praze, v pátek 19. října v Pardubicích v L Clubu a stanu pro 2000 lidí, v sobotu 20. října v Ostravě na Výstavišti Černá Louka. Vstup od 18 let.

Ne všichni umělci vystoupí na každé party, přesný line-up najdete na našich webových stránkách, lokální inzerci či na požádání v WAXu.

(Tisková zpráva agentury Wax.)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY