Projekt Departure má za sebou úspěšný start a potvrzuje kapely pro další díly

23.01.2012 15:50 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Dan Bárta, České hrady, Kunětická hora, 17.-18.7.2009
© Radka Spurná
Ve středu 18. ledna odstartoval v pražském klubu Roxy nový koncertní projekt Departure. A start to byl úspěšný. Velký podíl na tom měl Dan Bárta se svou kapelou Illustratosphere, ale zapomínat nemůžeme ani na talentovanou pop-jazzovou formaci Lanugo. Právě tu si totiž Dan Bárta pozval společně s VJem Romanem Týcem do Roxy v rámci projektu, jehož stěžejní myšlenkou je pomoc zkušených muzikantů a umělců mladým talentům, které si sami vyberou. Další a díl proběhne 29. února s Fast Food Orchestra, kteří si do Roxy pozvou kapelu Dub Artillery.

Jak Lanugo, tak Dan Bárta & Illustratosphere odehráli ve slušně zaplněné Roxy plnohodnotné koncertní sety korunované hned několika přídavky. Bárta & Illustratosphere se na pódium vraceli dokonce několikrát a spokojený dav je přiměl přetáhnout policejní hodinu o dobrých třicet minut. Spokojenost nepanovala ale jen mezi fanoušky. Pozitivními ohlasy nešetřili ani hudební novináři. "Lanugo dokážou výborně pracovat s energií i prostorem. V komorních klubech vyzní nádherně skladby typu 'Samota', v ROXY zase parádně dravě vyšla hitovka 'Online' a dobře zafungovala i rozmáchlá 'Tak i já'," napsala Hana Slívová ze serveru Koule.cz, jenž zároveň celý koncert vysílal v online přenosu, který si zapnulo na 1800 diváků.

"Zpěvačka Markéta Foukalová na pódiu zářila. Společně s kapelou opět dokázala vytvořit skvělé, energické prostředí. Svými žensky smyslnými pohyby lehce rozvlnila těla posluchačů a přímo na pódiu si prožila příběh každé skladby," píše pro změnu Alena Uhlířová z MusicWeb.cz. Tamtéž se rovněž dočtete, že "český jazzový kouzelník dokázal vytvořit jedinečnou atmosféru plnou procítěné hudby. Každý tón, který se lehounce dral z Danových plic, se v Roxy vznášel. A návštěvníci se vznášeli s ním. Hudba roztancovala a roztleskala celý klub".

Vstupenky na další díl s Fast Food Orchestra a Dub Artillery, který proběhne 29. února, jsou v předprodeji seženete za 120 Kč (+ poplatky) v sítích Ticketpro, Ticketportal a Tickestream. V následujících měsících pak v rámci projektu Departure v Roxy zahrají 28. března Milan Cais (Tata Bojs) a Longital, 4. dubna Mako Mako, jejichž host je zatím tajný, a 9. května DeFuckTo, kteří hodlají své hosty vybrat z konkurzu, který bude probíhat na facebookovém profilu kapely.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY