Ivan Mládek oslaví sedmdesátku osmdesátkou svých hitů

22.01.2012 09:40 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Ivan Mládek
© bmscompany.cz
V úterý 7. února oslaví skladatel, textař, hráč na bendžo a zpěvák Ivan Mládek sedmdesáté narozeniny. K této příležitosti vydá společnost Supraphon bilanční trojdiskovou kolekci s příznačným názvem "Jožin z bažin a dalších 80 písní". Album vychází v pátek 27. ledna. Zmíněné trojalbum bude součástí edice "Zlatá kolekce". Půjde o zábavnou procházku všemi fázemi Mládkova hudebního vývoje od swingujících začátků přes absolutní hitovost až po zcela současný repertoár. "Mládkův osobní výběr repertoáru je rozdělen do tří částí: na písně, které umí nazpaměť, na ty, které si matně pamatuje, a na sestavu skladeb, o kterých už ani netuší, zda jsou vůbec jeho," stojí v oficiální tiskové zprávě. Popis ale samozřejmě berte s nadsázkou.

V doprovodném bookletu se Ivan Mládek ohlíží za všemi sestavami muzikantů, se kterými kdy hrál v Banjo Bandu. Tradičně ironicky vtipné, jazykově vynalézavě hravé a nostalgii i dobrou náladu vyvolávající jsou všechny písničky o Dášách, Lindách, skalách, medvědech, jezech, křečcích, Prčicích, rychlících, zkratkách, Třebáni (Hlásné), Láďovi a velorexu.

Aby toho nebylo málo, vydavatelství Supraphon připravuje na středu 1. února do klubu Limonádový Joe křest trojalba, v rámci kterého Ivanu Mládkovi předá Jubilejní diamantovou desku za 1 507 200 prodaných hudebních nosičů, které vydával od roku 1971 na značkách Panton a Supraphon.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY