Calm Season - Prima sezóna?

20.02.2012 09:00 - Tereza Vavroušková | foto: facebook interpreta

Calm Season je nejnovější projekt Adama Piafa z The Prostitutes a cellistky Terezie Kovalové. Ačkoliv spolu duo neoficiálně vystupuje již nějakou dobu, pod hlavičkou Calm Season nyní chystají desku, točí klipy a připravují koncerty. Pokud máte chuť na trochu melancholie, nenechte si tuto dvojici ujít.

Calm Season

žánr: Acoustic indie folk
diskografie: připravovaný debut "Mosaic Views"
singly: "Make Them Happen", "Silent Night"
oblíbení interpreti: Adam: Fink, Thrice, Eagles Of Death Metal, Luno, Ecstasy Of St. Theresa, Iggy Pop / Terezie: Talk Talk, Cartonnage, Empire Of The Sun, David Bowie"

Calm Season
© Petr Klapper
Naší letošní shooting star, která má šanci dostat se za hranice pomíjivé bubliny pražských kapel, je projekt Calm Season. Zpěváka a kytaristu Adama Piafa znáte z The Prostitutes či z nedávno rozpadlých Fake Tapes. Cellistka a zpěvačka Terezie vystupuje již šestým rokem s Vladivojnou la Chia, uskupením Forma a hostovat ji můžete slyšet na albech River Jordan, Lenky Dusilové či High-Five. Většina lidí ji však zaregistrovala především z písní Republic Of Two. "S RoT už další projekt neplánujeme. Ukončili se mnou spolupráci, jelikož jsme měli o kapele každý jiné představy," dodává cellistka. Terezie začínala jako jazzová zpěvačka. "Já bych třeba do SuperStar nešla, protože když nemáš jasnej názor, co chceš dělat, tak ti to spíš ublíží. Prorazit jako hráčka na cello mi přišlo jednodušší, než přijít do Prahy jako další mladá nadějná zpěvačka, vysvětluje. A Adam? Ten se kromě kytary chodil učit zpívat a hrát na piáno.

Calm Season
© Petr Klapper
Mnozí srovnávají Calm Season s podobně znějícím projektem Glena Hansarda a Markéty Irglové jménem Swell Season. "Nám ta podobnost úplně unikla. Ale Češi rádi srovnávají. Jakože já jsem kluk a ty seš holka, oba zpíváme o smutných věcech, tak to hned budeme porovnávat se Swell Season?" říká Terezie. "Mě nejdřív napadlo Cold Season, ale to je spíš rýma nebo tak, a pak mě napadlo Calm Season. Poslal jsem ten nápad Tereze, ta na to, že super, další čtyři lidi že super, a až pátej řekl: "Ty vole, to zní jak Swell season!" Ale já už si to říkal ve sprše a všude, líbilo se mi to, tak už jsme to nechali," dodává Adam."

Calm Season
© Petr Klapper
Debutové album této dvojice se bude jmenovat "Mosaic Views". "K jednotlivým písním nám různí fotografové dají svoje fotky, tak jak nás vidí oni. A poskládáme z toho takovou mozaiku". Adam s Terezií mají již natočený první klip s názvem "Make Them Happen", natáčení probíhalo v Icon hotelu v Praze. Video je inspirováno filmem "Čtyři pokoje" a klipu k písni "Space Between" skupiny How To Destroy Angels. "Song je o tom, že máš někoho ráda, máš v hlavě věci, který s ním chceš prožít a z nějakýho důvodu to nejde. Proto text "I walk with my hands bound...". A v klipu nakonec pokojská přiveze pouta. Vlastně se nesnažíme ani vyvrátit ani potvrdit, že se to týká nás. V rámci klipu samozřejmě (smích). A proč se odehrává na Nový rok? Je to takovej zlomovej okamžik. Že ten magickej den je pro nás smutnej, protože víš, že ty ruce spoutaný mít budeš a nedokážeš to prožít."

Calm Season jste zatím mohli vidět 25. ledna v Paláci Akropolis, kde dvojice vystoupila jako host kapely Luno na křtu jejich EP "Litato", jinak Adam s Terezié plánují turné po malých klubech. A co chystají v blízké době? "Připravujeme videoklip k druhému singlu s názvem "Silent Night", odpovídá Adam. Singl si prozatím bez videa poslechněte zde:



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY