Pištci The Master Musicians Of Jajouka předvedou Česku své umění

16.01.2012 18:38 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

The Master Musicians of Jajouka
© facebook interpreta
Fascinující transovní hudba pocházející z marocké vesničky Jajouka změní vaše stávající žebříčky hodnot. Skupina pištců The Master Musicians Of Jajouka vás o svém umu přijede přesvědčit v pondělí 30. ledna do pražského Lucerna Music Baru.

Existence kapely sahá do hluboké historie. Vždy ji tvořili elitní hudebníci osvobození od ostatních povinností, jejichž umění přecházelo z generace na generaci. Jejich bubny tebel i pronikavé píšťaly raita doprovázely oslavy plodnosti, které byly paralelou rituálů uctívajících antické bohy Pana či Bakchuse. Jistě si dovede představit, že když Brian Jones, kytarista Rolling Stones, natočil před svojí tragickou smrtí rituální pištce z marocké vesnice Jajouka, způsobil tím světovou senzaci. Undergroundový spisovatel William Burroughs tehdy hudebníky označil za čtyři tisíce let starý rock and roll band. Není divu, že s nimi natáčely hvězdy a skupiny jako zmíněný Brian Jones, Rolling Stones, Patti Smith, Bill Laswell, Ornete Coleman, John Scofield i Medeski a Martin & Wood.

The Master Musicians Of Jajouka představí českému publiku poslední album "The Source", které prestižní časopis The Wire označil jako druhé nejlepší album roku 2011 v kategorii Global. Prodej vstupenek na koncert, který začíná úderem osmé večerní, zajišťuje síť Ticketpro a Palác Akropolis. V předprodeji za lístky zaplatíte 360 Kč a na místě 390 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY