Na Stimul festival zavítá v březnu do Archy Soap & Skin

19.01.2012 13:39 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Soap & Skin
© facebook interpreta
Stimul festival, který pravidelně do Česka přiváží současnou experimentální hudbu různých žánrů, představí v březnu intimnější polohu svého letošního programu. V české premiéře vystoupí stoupající evropská hvězda Soap & Skin, která ve svých písních spojuje výrazný klavír a atmosférický zpěv s jemnou elektronikou. Koncert se uskuteční 6. března v pražském Divadle Archa.

Jednadvacetiletá rakouská experimentátorka Anja Plaschg, která nahrává a vystupuje pod jménem Soap & Skin, se na hudební scéně pohybuje pět let. Unikátní propojení klasického písničkářství a elektronických experimentů je pak něco, co bychom mohli nazvat poznávací značkou Soap & Skin. Svůj ikonický sound, ve kterém se snoubí ozvuky Reginy Spektor na jedné straně spektra a elektronické rošády Aphexe Twina na straně druhé, poprvé naplno rozvinula na své debutové desce "Lovetune For Vacuum", která vyšla v roce 2009 na značce Couch Records. Letos v únoru vychází celosvětově dlouho očekávané album "Narrow", na kterém Soap & Skin hlásí další posun vpřed a s kterým zavítá poprvé i do Prahy.

Anja Plaschg svým intimním projevem, který je kromě debutové desky k poslechu i na dalších dvou EP, úspěšně bourá mediální obraz Rakouska jako hudebně netečné země, ze které nevycházejí aktuálně relevantní nahrávky. Svým konzistentním hudebním vyjádřením, kterému kromě jejího subtilního hlasu a elektronických dotáček dominuje především klasický klavír, se na hudební mapě zařazuje spíše k severské scéně. Přestože ale čerpá z oné proslulé skandinávské melancholie, její hudba funguje sama o sobě a v současné podobě jí patří jedna z nejvýsadnějších pozic experimentální hudby ve střední Evropě.

Vstupenky seženete v předprodeji na pokladně Divadla Archa nebo v sítích Ticketpro a Ticketportal, kde jsou ceny navýšeny o poplatky.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY