Bruno Mars je v předvánočním týdnu nejhranější

21.12.2011 12:05 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

... a Tomáš Klus stále nejprodávanější - takhle by se dal stručně jednou větou shrnout uplynulý týden v českých hitparádách. Kromě nové rádiové jedničky se nic moc neděje, což je pro vánoční období typické. To ale neznamená, že bychom vás ochudili o pravidelný komentář...
Bruno Mars - Doo-Wops & Hooligans
© facebook interpreta
RÁDIA - Tak se nám to v rádiovém žebříčku zas pěkně střídá. Už třetí týden po sobě máme nové zlato. Po Václavu Neckářovi a Adele je to Bruno Mars s "Marry You", který si tak připisuje druhou letošní jedničku. Tou první byl singl "Lazy Song", který se na první pozici udržel tři týdny. Uvidíme, jestli "Marry You" bude pouze jednou z dalších jedniček, nebo se udrží déle. Něco mi ale říká, že poslední singl Rihanny "We Found Love", který je zatím pátý, míří na vrchol.

A co novinky? Najde se mezi nimi potenciální nejhranější singl? V případě té nejúspěšnější asi moc velká šance není, ale nikdy neříkejme nikdy. Nejlépe si totiž vedla vánoční píseň Hany Zagorové "Mé dětské svátky". Ve stovce je to sice zatím čtyřicátá příčka, ale jinak jde o jedenáctou nejhranější českou skladbu, což není zas tak špatné, když si uvědomíme, že Hana Zagorová už dávno nepatří mezi nejhranější interprety.

O hodně míst níže, konkrétně na sedmdesátém osmém, je jeden z nejhranějších interpretů tohoto roku (tedy především u nás) Don Omar. Na úspěšné "Danza Kuduro" navazuje singl "Taboo". Ten sice vyšel už před rokem, ale to těžko bude českým posluchačům vadit. Ti už jsou dávno zvyklí. Pojďme radši dál. Další je Mariah Carey, která sice byla uvedena jako novinka minulý týden, ale jak už to tak bývá, IFPI zase změnila pořadí. Samozřejmě až poté, co byl zveřejněn můj komentář, takže doufám, že tento týden už opravdu najdeme novinku "All I Want For Christmas Is You" na osmdesátém prvním místě

Stejně tak doufám, že platí osmdesátá třetí pozice pro Gabrielu Gunčíkovou. Té se totiž podařilo dostat se do stovky nejhranějších skladeb vůbec poprvé díky skladbě "Zůstanu napořád". To určitě musí potěšit všechny její příznivce, kteří jí drželi palce v soutěži Česko-Slovenská SuperStar. Já na druhou stranu už mám v těch nových jménech docela guláš, ale vůbec to nevadí, protože Xindl X je "Nejlepší kuchař". Na osmdesátém pátém místě. A tím jsem dnes dovařil. (Doslova.)

Top 10 ČR - rádia:
  1. Bruno Mars - Marry You
  2. Václav Neckář & Umakart - Půlnoční
  3. Adele - Set Fire To The Rain
  4. ▼ DJ Antoine/Mad Mark - Welcome To St. Tropez
  5. Don Omar feat. Lucenzo - Danza Kuduro
  6. Rihanna & Calvin Harris - We Found Love
  7. Marlon Roudette - New Age
  8. Maroon 5 feat. Christina Aguilera - Moves Like Jagger
  9. Mandrage - Šrouby a matice
  10. Pitbull feat. Marc Anthony - Rain Over Me

Top 100 RÁDIO 50/2011 - novinky:
40. Hana Zagorová - Mé dětské svátky
78. Don Omar - Taboo
81. Mariah Carey - All I Want For Christmas Is You
83. Gabriela Gunčíková - Zůstanu napořád
85. Xindl X - Nejlepší kuchař
88. Dony/Elena - Hot Girls
89. Inna - Endless
99. Janek Ledecký - Sliby se mají plnit o Vánocích

Tomáš Klus - Racek
© facebook interpreta
PRODEJNOST - No a ani v prodejní hitparádě nebudeme chodit okolo horké kaše a na rovinu si napíšeme, že se v nich takřka nic moc za ten týden nezměnilo. Tomáš Klus si připisuje desátý týden na prvním místě s "Rackem", Rytmus tak má už druhý týden s "Fenoménem" dvojku a i ten Kabát s Richardem Müllerem si udrželi stejné pozice jako minule. Žádné velké změny se zkrátka neudály.

Dokonce i novinku máme pouze jedinou a dost odstrčenou. Na čtyřicátém prvním místě je čtvrtá sólová deska Lenky Dusilové "Baromantika", která sice byla ohlášena, ale datum a název se pomalu až do poslední chvíle tajily. A tak asi dost fanoušků ani nepostřehlo, že je nahrávka venku, a proto byly tak slabé prodeje. Jinak si to vysvětlit neumím. Jaká je pravda, se budeme moct přesvědčit už příští týden, kdy se s vámi těším na shledanou.

Top 10 - prodejnost:
  1. Tomáš Klus - Racek
  2. Rytmus - Fenomén
  3. Kabát - Banditi di Praga: Turné 2011 CD + DVD
  4. Richard Müller - Ešte
  5. Marie Rottrová - Zlatá kolekce 1968/2010
  6. Amy Winehouse - Lioness - Hidden Treasures
  7. Anna K. - Relativní čas
  8. Karel Gott - Sentiment
  9. Coldplay - Mylo Xyloto
  10. Lucie Bílá - Bílé Vánoce Lucie Bílé

TOP 50 Prodejní 50/2011 - novinky:
41. Lenka Dusilová - Baromantika

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 50. týden najdete na stránkách IFPI zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY