Punkové legendy UK Subs a TV Smith se do Prahy přihrnou jak velká voda

15.12.2011 12:53 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

UK subs
© UK Subs
Je to k nevíře, ale rok 2010 nakousl pátou dekádu existence punkových velikánů UK Subs. Společně s TV Smith přijedou oslavit své výročí i s českými fanoušky - 21. února vystoupí v pražském Lucerna Music Baru.

Začínali jako The Subversives, pak jméno zkrátili na The Subs a nakonec na UK Subs podle singlu Sex Pistols "Anarchy In The U.K.". První nahrávkou se stalo LP "Farewell To The Roxy". John Peel byl jimi nadšen a navrhl jim financování jejich prvního singlu. City Records vydali "C.I.D" v září 1978 a skladba se hned stala obrovským indie hitem. V následujících letech se stali konzistentní a úspěšnou kapelou s celou řadou skvělých písniček. V roce 2010 vydali album "W". V témže roce udělil Steve Lamacq a jeho BBC 6Music Show kapele ocenění Nejrespektovanějších punkových ikon a první cenu v 2010 Punk World Cup. Letos vydali na labelu Captain Oi! Records placku "Work In Progress" a hudební kritika nešetří chválou.

TV Smith se proslavil v první vlně britského punk-rocku jako zpěvák a autor písniček kapely Adverts, kteří po sérii vystoupení v klubu Roxy v Londýně v roce 1977 dosáhli kultovního úspěchu s písničkou u labelu Stiff Records "One Chord Wonders." Debutové album z roku 1978 "Crossing The Red Sea With The Adverts" se v týdnu svého vydání dostalo do hitparád a je dnes již považováno za klasiku té doby. TV se pak vydal na šňůru s TV Smith's Explorers, kteří zabodovali se singlem "Tomahawk Cruise." Když se kapela rozpadla, strávil nějakou dobu mimo veřejné hudební dění a koncertování. Naživo začal opět vystupovat koncem osmdesátých let se svou kapelou Cheap, než se v roce 1992 úplně osamostatnil a vydal akustickou desku "March Of The Giants" na labelu Cooking Vinyl. V roce 2002 mu vyšla na internetu skladba "Not In My Name", která reagovala na invazi do Iráku a kterou si stáhlo sedm tisíc uživatelů. TV nadále vydává "Not A Bad Day" a "Misinformation Overload". Poslední studiovka "In The Arms Of My Enemy" vyšla na labelu Boss Tuneage.

Koncert začíná v osm hodin večer. Vstupenky seženete za 300 Kč (+ poplatky) v sítích Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal, v pokladně Lucerna Music Baru bez poplatku. Na místě v den koncertu pak zaplatíte 350 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY