Lil Wayne je podle magazínu Billboard nejlepším R&B umělcem

16.12.2011 18:46 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Lil Wayne
© facebook interpreta
Rapper Lil Wayne má za sebou perný rok, a kdo by si myslel, že mu pobyt ve vězení ubral na reputaci, docela by se spletl. Podle magazínu Billboard je totiž na špičce žebříčku Nejlepší r'n'b umělec.

Pořadník byl vytvořen na základě prodejních čísel a umístění v hitparádách. Tam se Lil Wayne dostal letos docela rychle díky vydané novince "Tha Carter IV", které se jen během prvního týdne od uvedení na trh v Americe prodalo téměř milion kopií.

Tím výčet úspěšných zářezů samozřejmě nekončí. Rapper má letos na kontě také čtveřici singlů, která kralovala na čelných příčkách žebříčků. Nesmíme zapomenout ani na čtyřiadvacet umístění v žebříčku Hot R&B/Hip-Hop Songs. Že odehrál devětašedesát vystoupení pro více než sedm set tisíc lidí, a tím si vydělal bezmála padesát milionů dolarů, celý dojem jen umocňuje.

Na paty mu dýchá senzace jménem Nicki Minaj, především díky úspěchu debutu "Pink Friday". nahrávka totiž strávila celkem šest týdnů v čele hitparády a zpěvačce vynesla šest singlů s umístěním v nejlepší desítce. Nicki byla ještě jmenována nejlepším rapovým umělcem. Porazila tak třeba právě Lil Waynea nebo Drakea a Kanyeho Westa.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY