řekli Mandrage v Medúze - musicserver.cz">

"Snad už pro nikoho nejsme boyband," řekli Mandrage v Medúze

02.12.2011 16:31 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Mandrage Medúza
© Pavel Kučera
Viťa Starý a Pepa Bolan, polovina skupiny Mandrage, která momentálně drtí český rozhlasový éter svojí skladbou "Františkovy lázně", zavítala do další Medúzy. A vzala s sebou i svoji novou desku nazvanou "Moje krevní skupina".

Plzeňští Mandrage si v Česku udělali jméno především hitem "Hledá se žena", s nímž se prosadili i v rádiích, a následně zdomácněli na domácích klubových i festivalových pódiích. "Moje krevní skupina" je už jejich čtvrtou deskou a podle slov Víťi a Pepi se na ní kapela nechala inspirovat i progresivními elektronickými žánry, jako je třeba dubstep. Půlka Mandrage také z novinky ve studiu akusticky zahrála i jednu novou píseň, "Air Arabic".

Moderátoři Medúzy Klára Vytisková a Nasty své hosty vystavili palbě otázek. A z odpovědí se dozvíte třeba to, jaký mají Mandrage vztah k folku, který jejich člen zná všechny táborákové písně a jak uvnitř skupiny funguje demokracie. Mezi novinkami do Medúzy, k nimž se hosté pořadu tentokrát vyjadřovali, se můžete těšit na skladby od britských Snow Patrol, americké popové hvězdičky Dev, spolupráce nu-metalových Korn s dubstepovým producentem Skrillexem nebo kanadské písničkářky Feist.

Další vydání Medúzy můžete sledovat v sobotu 3. prosince pár minut po poledni na ČT2. Na Medúzu v rámci projektu MM - Dvojitá dávka muziky přímo navazuje hudební pořad Musicblok.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY