Yvonne Sanchez před Vánocemi vydá písně o lásce

30.11.2011 12:08 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Yvonne Sanchez & Pedro Tagliani - Songs About Love
© facebook interpreta
Úspěšná zpěvačka s kubánsko-polskou krví Yvonne Sanchez přichystala k vydání svou už třetí nahrávku. Deska nazvaná "Songs About Love" je přesně o tom, co říká její název: o lásce, citech starých jako lidstvo samo. Zároveň se vypravila do nových světů. Tahle dáma totiž nemá zapotřebí opakovat se a na společné nahrávce s Pedrem Taglianim o tom přesvědčí své fanoušky už 2. prosince. Nahrávku si budete moct pořídit na CD i digitálně.

Zatímco předešla deska "My Garden" z roku 2008 představovala bohatě aranžovaný autorský výlet do pop-jazzových hájemství, tentokrát se Yvonne vrátila převážně ke standardům. Ovšem úplně jinak než na debutu "Invitation", který uvedla na trh v roce 2002. Nyní zvolila průzračnou, komorní podobu písní, interpretovaných jen za doprovodu kytary. Jak uvádí tisková zpráva, o to víc tak vynikne Yvonnin výjimečný, dráždivě zastřený a přitom výrazově bohatý hlas i osobitý feeling. Výsledek prý může ocenit jak jazzový fajnšmekr, tak i relaxující posluchač hledající pohodu a krásné melodie. Volba muzikantského partnera Pedra Taglianiho byla docela jasná: brazilský kytarista se s Yvonne zná dostatečně dlouho. Podílel se už na "My Garden" a vystoupil s Yvonne na řadě koncertů, ať již s kapelou, nebo v duu.

Krom evergreenů jako Bucharachova "The Look Of Love", Porterova "Night And Day" nebo uhrančivé bossa novy "Corcovado" ze zpěvníku Antonia Carlose Jobima zařadila Yvonne i dvě autorské písně. Fungují jako vítané tvůrčí oživení i příslib dalšího zajímavého vývoje zpěvačky. K atmosféře desky přispělo i rozhodnutí točit živě. Skladby byly totiž opravdu zaznamenány během několika koncertů v Barevné kavárně v Londýnské ulici v Praze.

Naživo si nové písně i osvědčené hity budete moct poslechnout v den vydání nahrávky, tedy 2. prosince. Od desíti hodin vystoupí Yvonne Sanchez v pražském Jazz Docku.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY