Vince Clarke a Martin Gore přetavili spolupráci v techno album

22.11.2011 12:15 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Vince Clarke + Martin Gore aka VCMG
© residentadvisor.net
Již několik měsíců se mluví o společném projektu Vince Clarka z Erasure a Martina Goreho z Depeche Mode. A nyní jsou známé první zásadní informace.

Oba pánové vydají počátkem příštího roku společné album pod zkratkou VCMG. Podle prvních informací půjde o techno nahrávku, která zatím nemá název, ale bude jí předcházet hned několik digitálních EPček. "Poslouchám hodně minimal-techno a jsem jeho zvukem fascinován. Dospěl jsem ale k názoru, že potřebuju ještě nějakého spolubojovníka. A tak jsem oslovil Martina," uvádí mimo jiné Vince Clarke v tiskové zprávě.

Přestože Martin Gore pravidelně hraje jako DJ a svojí slabostí pro minimal a techno se nikterak netají, nabídka Vince Clarka ho překvapila. "Zničehonic jsem dostal od Vinceho mail, ve kterém mi napsal, že má zájem udělat techno album, a zda bych do toho taky nešel. Vzhledem k tomu, že dodal, že nejsme časově omezeni, souhlasil jsem," popsal Gore.

Deska vznikala devět měsíců, přičemž oba pánové mezi sebou komunikovali především přes internet. Produkce se následně ujal kalifornský elektronický hudebník Überzone, který vystupuje i pod zkratkou Q.

První EP s názvem "Spock" bude k dispozici již od 30. listopadu exkluzivně na Beatportu, ostatní online shopy ho začnou prodávat od 12. prosince. O týden později vyjde pak i 12" vinyl s pěti verzemi titulní skladby.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY