Conference přiváží do Prahy M83 s novým albem

10.11.2011 13:14 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

M83
© Anouk
Conference přiváží další prvoligové jméno elektronické indie scény. Fracouzský projekt M83 představí 4. března v Praze nové album "Hurry Up, We're Dreaming", které vyšlo rovnou na dvou discích. Fanoušci se novinky z dílny Anthonyho Gonzalese dočkali po třech a půl letech a album patří mezi nejočekávanější elektronické desky letošního roku. Koncert M83 se uskuteční v Lucerna Music Baru.

Skupina M83 byla založená v Antibes ve Francii v roce 2001. V tomto roce vydala i první album. Od té doby fanouškům poslala šest desek, včetně poslední zmíněné placky, která vyšla 18. října 2011 na britské značce Mute. Dnes už jednočlenný projekt M83 hojně využívá dozvukových efektů a pohrává si s texty jemně zpívanými proti hlasitým nástrojům. Jméno M83 bylo vybráno podle galaxie Messier 83. Několik Gonzalesových skladeb se objevilo i ve známých filmech, například píseň "Unrecorded" z alba "Dead Cities, Red Seas & Lost Ghosts" zazněla ve snímku "Noční hlídka". Další skladby použili tvůrci nejsledovanějšího motoristického magazínu na světě "Top Gear".

M83 vytvořili i celou řadu zdařilých remixů, za všechny "Pioneers" kapely Bloc Party, "Protège-Moi" od Placebo, "Black Cherry" od Goldfrapp nebo "Suffer Well" od Depeche Mode. Francouzský projekt Anthonyho Gonzalese se v Praze naposledy představil v září 2005.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY