Na pulty míří obsáhlý set "The Bridge School Benefit Concerts"

06.11.2011 11:41 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Neil Young
© justiceattheforum.com
Vydavatelství Reprise Records / Supraphon vydávají dvě velmi očekávané speciální edice 3DVD a 2CD. Ty budou obsahovat unikátní vystoupení mnoha světových hvězd na již pětadvacet let každoročně pořádané akci "Annual Bridge School Benefit Concerts".

Legendární hudebníci na koncertech hrají jinde dosud neslyšené akustické verze svých songů, a tím už čtvrtstoletí pomáhají udržet v chodu neziskovou organizaci Bridge School. Ta zabezpečuje alternativní vzdělávání a péči dětem s různými typy fyzického postižení. Výtěžky z prodeje nové kompilace pomůžou další generaci potřebných nemocných dětí.

Mezi umělci na 3DVD jsou například Bruce Springsteen, Patti Smith, Pearl Jam, David Bowie, Bob Dylan, Paul McCartney, The Who, Tom Petty, Simon & Garfunkel, Neil Young s Crazy Horse a mnoho dalších. Tuto akci každoročně organizuje Neil Young s manželkou Pegi Young. Dokumentární DVD obsahuje "The Bridge School Story", přibližující chod a význam této skvělé a ojedinělé školy, nabízející odbornou pomoc. Další část tohoto DVD obsahuje "Backstage At The Bridge School Benefit Concert", tedy dokument o přípravě a průběhu této jedinečné koncertní akce, včetně dojemných setkání muzikantů a žáků. 2CD set pak přidává exkluzivní vystoupení Sheryl Crow, Thoma Yorka, Norah Jones, No Doubt, Willieho Nelsona, Jacka Johnsona, Davea Matthewse, Sonic Youth a dalších. Obal kompletu navrhl známý výtvarník Shepard Fairey. Příslušný trailer najdete pod článkem.

DVD a CD komplety byly vydány po letošním pětadvacátém koncertu, pořádaném v Shoreline Amphitheatre v Mountain View v Kalifornii ve dnech 22. a 23. října, tradičně poskytujícím výtěžek přímo škole. První takový koncert proběhl v říjnu 1986 a poté - s výjimkou roku 1987 - se konal už zcela pravidelně, přičemž Neil Young se zúčastnil úplně všech.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY