Jasná páka vystoupí v pražském KC Vltavská už za pár dní

19.10.2011 18:20 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Jasná páka
© Martin Chrz / musicsrever.cz
V roce 2011 slaví kapela Jasná páka třicáté výročí svého založení a rozhodla se toto výročí oslavit koncertním turné. Na rozdíl od své koncertně aktivní "sestry", skupiny Hudba Praha, je Jasná páka v dnešní době pouze občasně působící projekt, a proto je svátkem pro její příznivce každý koncert. Ve středu 26. 10. budou mít příležitost navštívit koncert všichni příznivci kapely v Praze.

V roce 2006 uběhlo pětadvacet let od založení Jasné páky a při té příležitosti skupina Hudba Praha, jako ideová pokračovatelka, uspořádala výroční turné. Za tímto účelem se spojila s výraznou postavou brněnské nezávislé scény Petrem Vášou, se kterým se již v minulosti potkala při příležitosti oslav desetiletého výročí. Petr totiž splňuje všechny vlastnosti frontmana, jakým byl kdysi dávno původní zpěvák formace Vladimír Albrecht, který po zákazu a následně nuceném rozchodu kapely přestal hudebně působit. Zároveň se v téže době sešli po letech dva zakládající členové Jasné páky dodnes aktivně působící - David Koller a Michal Ambrož - a domluvili se, že při příležitosti otevření nového pražského multikulturního centra MeetFactory by mohla zahrát i v nějaké podobě tato kapela. Slovo dalo slovo a po mnoha letech skutečně mohli diváci a posluchači slyšet některé písně této dnes už "kultovní kapely". Zážitek z výše uvedeného koncertu v M.F. byl spouštěcím mechanismem domluvy Davida a Michala s Petrem o možném comebacku skupiny.

Michala Ambrože, Davida Kollera a Petra Vášu v kapele Jasná páka doplňují: kytarista Vladimír Zatloukal, basista Marta Minárik (dlouholetá spolupráce s Davidem Kollerem v Lucii a Kollerbandu). Tradiční ženské vokály obstarávají zpěvačka Petra Studená a dcera Michala Amrože Magdalena Ambrožová. Na housle, klávesy a kytaru hraje Radovan Jelínek (Nšo-či, Divoký srdce).


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY