Leona Lewis má soud z krku, "Collide" už není plagiátem

17.08.2011 11:26 - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Leona Lewis
© last.fm
Leona Lewis se po neúspěchu druhé studiovky "Echo" soustředila na přípravy novinky, která měla vše zvrátit. Jenže do nového startu vykročila levou nohou - první singl "Collide" byl totiž okamžitě po svém uvedení označen za plagiát. Švédský DJ Avicii totiž složil skladbu "Fade Into Darkness", která zní naprosto stejně. Vzniklou situaci měl vyřešit soud.

K soudnímu slyšení opravdu došlo, ale pokračování už bylo mnohem méně dramatické. Z oficiálního prohlášení managementu zpěvačky totiž vychází najevo, že se obě strany dohodly na vyrovnání. Label Simona Cowella uvádí: "Dnes bylo oznámeno, že Leona Lewis a Avicii budou spolupracovat na nadcházejícím singlu 'Collide'." Samotný DJ to okomentoval na svém Twitteru: "Jsem tak rád, že se celá věc s Leonou vyřešila a že se mohu soustředit na společný hit. Konečně jsme s Leonou došli k dohodě ve všech bodech." Nakonec dodal, že "hudba je odpověď". Song "Collide" je tak od této chvíle považován za spolupráci Leony Lewis a DJe Avicii.

Z celé situace vyplývá, že původně byl song "Fade Into Darkness" opravdu použit bez svolení autorů hudby. Avicii ale nyní může odcházet spokojený - v případě úspěchu zpěvaččina songu získá nemalý obnos z uznaného autorství a prodejů. Ve čtvrtek 18. srpna si navíc finální verze jeho hitu "Fade Into Darkness" odbude premiéru na MTV Clubland.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY