Nové desky pro 34. týden

21.08.2011 05:00 - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Okurková sezóna se už nachyluje ke svému konci, a tak vám už nabídneme i několik zářivých jmen. Prim budou hrát bezesporu Lenny Kravitz a Barbra Streisand. Příznivci Hard-Fi se musejí připravit na nový zvuk, ty hiphopové potěší The Game, folkaři se již třesou na novou Gillian Welch a na vlně electropopu si to přihasí Will Young.
Pokud se v pondělí 22. srpna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Lenny Kravitz - Black And White America (Supraphon/Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: funk rock

Lenny Kravitz - Black And White America
Americký zpěvák a hudebník Lenny Kravitz na sebe nechává své fanoušky čekat. Novou desku "Black And White America" vydává po třech letech od "It Is Time For A Love Revolution" a pozval si na ni hned několik velkých hostů. Mezi nimi je například Jay-Z a DJ Military v "Boongie Drop" nebo Drake, kterého uslyšíte v kousku "Sunflower". Pokud sledujete žebříčky hitů v rádiích, jistě vám neunikly kousky "Come On Get It" nebo "Stand", případně "Rock Star City Life". Je to právě trojice singlů, kterými Lenny na novinku upozorňoval. Ke skladbě "Stand" vznikl i klip. Další ochutnávky najdete na MySpace.com zpěváka.


Barbra Streisand - What Matters Most (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop

Barbra Streisand - What Matters Most
Americká zpěvačka Barbra Streisand se po relativně krátké době od alba "Love Is The Answer" hlásí s novým počinem. Ten má číslovku třicet tři a dostal název "What Matters Most" a podtitul "Barbra Streisand Sings The Lyrics Of Alan & Marilyn Bergman", který o náplni ledacos napovídá. Barbra na toto CD nahrála písničky autorské dvojice Alana a Marilyn Bergmanových, kteří jsou jejími dlouholetými spolupracovníky. Standardní edice přinese desítku skladeb, kterých se doposud hlas této divy nedotkl. Pokud zvolíte deluxe edici, dostanete navrch ještě jeden disk s dalšími deseti písněmi zmíněných autorů, které se ovšem již v repertoáru Barbry Streisand v minulosti objevily. Ukázky všech písní nabízí internetový obchod Amazon.com.


The Game - The R.E.D. Album (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: west coast hip hop

The Game - The R.E.D. Album
Celkem desetkrát odložil vydání nového alba americký rapper The Game, který před půl rokem vystoupil v pražském klubu SaSaZu, a tak se pauza mezi předchůdcem a novinkou protáhla na tři roky. Důsledkem toho je ovšem zase neobvyklý počet skladeb, který se zastavil na čísle jedenadvacet, a v závislosti na tom také doslova armáda hostů a producentů. Do první skupiny spadli takoví interpreti jako Lil Wayne, Dr. Dre, Drake, Nelly Furtado, Snoop Dogg, Chris Brown, Young Jeezy nebo Big Boi a spousta dalších a do té druhé Pharrell Williams i jeho The Neptunes, Cool & Dre, DJ Premier, DJ Khalil, Maestro a již zmíněný Dr. Dre. "The R.E.D. Album" reprezentuje aktuálně singl "Pot Of Gold", jehož videoklip můžete vidět na webu The Gamea.


Will Young - Echoes (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / synthpop / electropop

Will Young - Echoes
Historicky první vítěz soutěže typu Pop Idol Will Young už pevně zakotvil na britské a potažmo i světové hudební scéně. O tom vypovídá třeba i to, že aktuální album "Echoes" je již jeho pátým počinem a všechny předchozí dosáhly v Británii platiny. Will Young nasměroval novinku vstříc současným trendům; tedy k elektronice, a odpovídá tomu i výběr spoluautorů. Mezi nimi hledejte elektronická dua Kish Mauve, The Sound Of Arrows, polovinu tanečního dua Groove Armada Andyho Cata, Sneaky Sound System, belgického Pascala Gabriela a další lidi, kteří mají prsty v nahrávkách Kylie Minogue, Sophie Ellis-Bextor, Sii a řady dalších. Producentem je pak obdivovatel skupin The Human League či Kraftwerk Richard X. Zda se mu povedlo něco z nich přenést i na desku Willa Younga, můžete posoudit z několika ochutnávek na jeho facebookovém profilu.


Hard-Fi - Killer Sounds (Supraphon/Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie rock / alternativní rock

Hard-Fi - Killer Sounds
Na poměrně dlouhou dobu se odmlčela britská post-punková skupina Hard-Fi, která se ale nyní vrací nejen s novým albem "Killer Sounds", ale především s novým zvukem. Jedenáct písniček dostali na starost hned čtyři producenti. Vedle frontmana skupiny Richarda Archera výslednou podobu utvářeli i Stuart Price, známý ze spolupráce s Pet Shop Boys, Madonnou, Sealem či Take That, dále pak Alan Moulder, který má ve svém portfoliu skupiny jako Shakespear's Sister, Depeche Mode, Foo Fighters, či Placebo, a konečně i Greg Kurstin, jehož služeb využívají třeba Sia, Lily Allen, Dragonette či Gabriella Cilmi. Jak dopadl střet někdejších punkerů s těmito lidmi, můžeme posoudit prozatím pouze ze dvou singlů, které skupina nahrála na své MySpace.com


Gillian Welch - The Harrow & The Harvest (Supraphon/Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk

Gillian Welch - The Harrow & The Harvest
Na poměrně dlouhou dobu se odmlčela americká folková zpěvačka Gillian Welch. Zatímco v minulosti vydávala alba po dvou až třech letech, tentokrát nechala své příznivce čekat dlouhých osm roků. Novinku "The Harrow & The Harvest" ale skládala a nahrávala v Nashvillu opět se svým dlouholetým partnerem Davidem Rawlingsem, který vedle ní spolupracuje s lidmi jako Ryan Adams, Bright Eyes či Ani DiFranco. Společně vybrali celkem desítku písniček, jejichž ukázky nabízí internetový obchod Amazon.com.


Black Tide - Post Mortem (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: heavy metal

Black Tide - Post Mortem
Fanoušky heavy metalu potěší tento týden americká parta Black Tide. Na letošní léto nachystali totiž muzikanti svou druhou desku "Post Mortem", kterou napěchovali desítkou skladeb. S jejich produkcí vydatně vypomohli Josh Wilbur a GGGarth. Jak seance ve studiu dopadla, mohli fanoušci otestovat na třech ochutnávkových singlech "Bury Me", "Walking Dead Man" a "That Fire". Pokud jste songy ještě neslyšeli, navštivte MySpace.com formace.


Connie Smith - Long Line Of Heartaches (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: country

Connie Smith - Long Line Of Heartaches
Je to neuvěřitelné, ale kariéra americké countryové a gospelové zpěvačky Connie Smith započala už v roce 1964. Dnes je jí sedmdesát a vydává své další album "Long Line Of Heartaches", první po dlouhých třinácti letech. Pro něj nahrála dvanáct skladeb, jejichž producentem je opět její manžel a také countryový zpěvák a skladatel Marty Stuart. Jejich ukázky jsou k dispozici v internetovém obchodě Amazon.com.


Dionne Bromfield - Good For The Soul (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: neo soul / pop / r&b

Dionne Bromfield - Good For The Soul
Jsou to dva roky, co se na scéně objevila mladičká, teprve třináctiletá kmotřenka Amy Winehouse Dionne Bromfield. Nyní je tedy o dva roky starší a vydává své druhé album s názvem "Good For The Soul", které přináší celkem čtrnáct písní a je koncepčně jiné než to předchozí. Oproti coververzím debutu je novinka už původní a na skládání písní se podílela i sama zpěvačka. Album momentálně reprezentuje retro singl "Foolin'", jehož video najdete na webu Dionne Bromfield. Ukázky dalších čtyřech písniček pak nahrála na své MySpace.com.


Gabe Dixon - One Spark (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / pop-rock

Gabe Dixon - One Spark
Ačkoli americký muzikant a zpěvák Gabe Dixon albem "One Spark" debutuje, není na hudebním poli žádným nováčkem. Už před třemi lety vydal se svým triem první nahrávku a především se stal jedním ze členů zaběhlých Supertramp. Svou první sólovou desku nahrával v Los Angeles pod dohledem producenta Marshalla Altmana a se dvěma hosty. Tím prvním je frontman Starsailor James Walsh a v písničce "Even The Rain" si s ním zazpívala i držitelka šestadvaceti Grammy Alison Krauss. Tuto skladbu i zbytek alba streamuje Gabe Dixon na svém webu.


Dále vychází:

Arkona - Slovo (Mystic Production)
Cockney Rejects - Join The Rejects 79-81 (EMI)
CSS - La Liberacion (Universal)
Dee Dee Bridgewater - Midnight Sun (Universal)
Fleshgod Apocalypse - Agony (M.A.B.Records)
Hawkwind - Parallel Universe (EMI)
ICS Vortex - Storm Seeker/Limit. (EMI)
Jeff Bridges - Jeff Bridges (vinyl) (EMI)
Judas Priest - Single Cuts (Sony Music)
Lang Lang - Liszt - My Piano Hero (Sony Music)
Leprous - Bilateral (EMI)
Patti Smith, - Outside Society (Sony Music)
Různí - Bravo Hits 2011/2 (Universal)
Různí - Muppets:The Green Album (EMI)
Různí - The Inbetweeners (soundtrack) (Sony Music)
Různí - Woody Allen Et La Musique (soundtrack) (Supraphon/Warner Music)
Sabaton - World War Live (Battle Of The Baltic Sea) (M.A.B.Records)
Silverdollar - Morte (Mystic Production)
Skull Fist - Head ÖF The Pack (Mystic Production)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY